Cloud

Za osnovnoškolce...

Programi...

kuharska školica

Zašto je ovaj program važan:

Djeca su za mene izvor iskrenosti i od njih se može mnogo naučiti, a isto tako, pravim se pristupom djeci može prenijeti puno znanja, naučiti ih kako se odnositi prema drugima, kako poštivati sebe, kako se uklopiti u okruženje, kako zavoljeti kuhanje ili zavoljeti jela koja ne vole. Motivacija za rad s djecom u kuharskoj školici nešto je što sam oduvijek željela provesti i sada mi se ta želja  ostvaruje u Dokkici gdje ću izvoditi program KUHARSKA ŠKOLICA.

Nevenka, voditeljica programa

Svoju osobnost mogu opisati trima riječima: volim, želim, učim. Raduje me rad s djecom, veselim se jutru, danu i večeri. Društvena sam, spremna za akciju, svestrana, volim pripremati i kuhati razne namirnice, spremati zimnicu, raditi u vrtu, volim druženja uz jelo, putovanja, more, sunce, ljeto…

Volim rad s djecom jer me opušta i oplemenjuje. Citat ili poruka: S obzirom na veliko životno iskustvo, ima puno citata i poruka kojima sam se vodila tijekom života, a najčešće primjenjujem ove motivirajuće rečenice, ujedno i poruke koje upućujem drugima: 

»Voli, uči, radi, kuhaj, jedi.«              

»Zdravlje je najveće bogatstvo.«                      

»Na mladima svijet ostaje.«.

Cilj programa:

Omogućiti djeci stjecanje znanja i vještina o zdravim prehrambenim navikama, snalaženju u kuhinji i pripremi zdravih obroka, o vrtnom uzgoju voća i povrća te proizvodnji zdrave hrane.

programom Dokkica želi kod djece osvijestiti važnost pravilne prehrane, utjecaj prehrane na zdravlje i život te ih naučiti praktičnim vještinama snalaženja u kuhinji i pripremi zdravih obroka.

Specifični ciljevi:

– osvijestiti djecu o zdravoj prehrani i odgovornom ponašanju prema vlastitom zdravlju

– upoznati djecu s radom OPG-ova i ekološkim načinima proizvodnje hrane.

Razlozi pokretanja radionica:

Prehrana ima važnu ulogu u razvoju djece te velik utjecaj na zdravlje. Nažalost, istraživanja su pokazala da djeca i mladi nemaju razvijene zdrave prehrambene navike, a iz neposrednih razgovora s roditeljima i djecom utvrdili smo kako samo mali broj djece sudjeluje u pripremi obroka kod kuće

Pokretanje „Kuharske školice” omogućili su:
Zagrebačka banka i
NEPI Croatia Management d.o.o.

Termini održavanja: jednom tjedno

Mjesečna članarina: 200 kn

DJEČJI LUTKARSKI STUDIO

Voditeljice programa

Kristina
Sara
Kristina:

Moje je ime Kristina Tokić. Imam 21 godinu. Živim u Osijeku. Studentica sam preddiplomskog studija Kreativne tehnologije na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Obožavam svijet kazališta, mode i filma te uživam u svakom procesu realizacije predstave, filmske scene i sl. Veselim se radu s djecom i dječjoj mašti kojoj nema kraja.  

Sara:

Zovem se Sara Brzović. Imam 22 godine. Živim u Osijeku. Studentica sam 3. godine preddiplomskog studija Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Osijeku. Vodila sam razne aktivnosti za djecu i volontirala u dječjim vrtićima i školama.

Cilj programa:

U sklopu ovog programa djeca će upoznati osnove režije te moći samostalno kreirati lutku, kostim ili scenografiju, kao i naučiti kreativno razmišljati. Polaznike programa želimo potaknuti na razvoj organizacijskih i praktičnih vještina, rad u skupini te kritično i divergentno razmišljanje.

Zašto je važno poučavati djecu u predmetnom području kojim se bavi program?

Djecu je važno podučavati svim oblicima kreativnog stvaranja i zbog toga će djeca imati potpunu slobodu izražavanja emocija.

Svaku lutku vizualno određuje njezin karakter koji proizlazi iz emocija. Vrlo je važno  polaznicima dati slobodu u  kreativnom promišljanju te izradi lutaka stvorenih za  oživljavanje na sceni.

Termini održavanja:  jednom tjedno

Mjesečna članarina: 200 kn

DRAMSKI STUDIO „DRAMOPLOV”

Zašto je važno poučavati djecu u predmetnom području kojim se bavi program?

Današnje generacije od malih nogu okružene su s pregršt informacija i podataka koji im se nameću putem raznih medija. Bez mnogo životnoga iskustva teško mogu adekvatno odgovoriti na te, ali i druge društvene izazove koji ih okružuju. Dramski odgoj nudi široku lepezu metoda i tehnika kojima u sigurnome okruženju i kontroliranim uvjetima djeca mogu propitivati vlastite ideje, stavove i odnose prema određenim temama te igranjem raznih uloga odraslih proživjeti i uvježbati kako se nositi sa složenim situacijama u interakciji s okolinom.

Voditeljica programa

Ana Škaro

Ana Škaro je magistrica primarnog obrazovanja, dramska pedagoginja pri Hrvatskom centru za dramski odgoj i studentica na Poslijediplomskom specijalističkom studiju dramske pedagogije u Zagrebu. Vodi dramskopedagoške radionice za darovite učenika u Centru izvrsnosti Osijek te dugi niz godina sudjeluje kao mentorica i voditeljica u raznim projektima i festivalima poput Pozor! Plivamo na sceni, Zemlja bez granica, Međunarodna kolonija mladih u Ernestinovu

Cilj programa:

Polaznici će se stvaralački izražavati te tako razvijati vlastitu kreativnost i njezine sastavnice – inovativnost, istraživanje, kritičko mišljenje, poduzetnost. Aktivnim sudjelovanjem u oblicima i procesima dramskoga odgoja poticat će se njihov osobni, etički, društveni i kulturni razvoj te obogaćivati cjelovito životno iskustvo.

 

Termini održavanja:  jednom tjedno

Mjesečna članarina: 200 kn

PROGRAMIRANJE I ROBOTIKA

Voditelj programa

Marijan Jovičić

Marijan Jovičić, glazbenik, informatičar i edukator, dugogodišnji mentor  CM lige u robotici. Aktivan u zajednici edukacija programiranja za djecu više od 5 godina. Više stotina djece je pohađalo kampove i radionice robotike i programiranja u „Scratch”-u. Koncept radionica programiranja je razvijati timski rad, projektni ciklus i osnove programiranja od najranije dobi kod djece.

Cilj programa:

Program “Programirane i robotika” uvodi djecu u koncepte programiranja kroz platformu “Scratch”. Rješavanjem zadataka samostalno i u timu djeca stječu kompetencije iz područja STEM-a programiranjem, kako video animacije i videoigara, tako i konkretnim spajanjem elektroničkih sklopova putem Arduino jezika i pločica.

Termini održavanja:  jednom tjedno

Mjesečna članarina: 150 kn

kraftalica

Voditeljica programa

Ana Marguš

Studentica, akademska prvostupnica Akademije za umjetnost i kulturu na Sveučilištu J. J. Strossmayera u Osijeku, animatorica, asistentica i voditeljica ljetnog kreativnog kampa u Dječjem kreativnom centru Dokkica.

 

Cilj programa:

U sklopu programa „Kraftalica”polaznici naučiti kako različitim kombinacijama lako dostupnih materijala izraditi nešto novo i time ukrasiti svoju okolinu, čime će se razviti i njihove intelektualne vještine i sposobnost analitičkog razmišljanja.

Zašto je važno poučavati djecu u predmetnom području kojim se bavi program?

Važno je poučavati djecu u ovomu području radi razvoja njihove kreativnosti, opažanja i vizualne komunikacije. Ovim se programom polaznike potiče i na odgajanje pažnje, poštivanje pravila, razvijanje kulturnih i higijenskih navika, razvoj kritičkog razmišljanja, stvaranje radnih navika i usmjeravanje koncentracije

Termini održavanja: jednom tjedno

Mjesečna članarina: 200 kn

klub malih čitatelja i Klub malih pisaca

Voditeljica programa

Ivana Majksner

Nastavnica hrvatskoga jezika, književnosti i filozofije koja jako voli čitati, pisati i učiti nove stvari u radu s djecom i mladima. Programima koje vodi u Dokkici djecu i mlade želi naučiti kako voljeti književnost, čitanje i pisanje, naučiti ih čitati s razumijevanjem te doprinijeti razvoju njihove sposobnosti usmenoga, kao i pismenoga izražavanja vlastitih misli i kritičkoga mišljenja.  

Klub malih pisaca „Kućica priče”

Cilj programa:

Radionica je namijenjena poticanju učenika osnovnoškolske dobi na pisanje vlastitih tekstova pomoću različitih metoda kreativnoga pisanja s ciljem razvijanja osjećaja samopouzdanja, razvoja vještina kreativnoga i kritičkoga razmišljanja, pismenoga i usmenoga izražavanja te strukturiranja vlastitih misli, kao i razvoja  osjećaja empatije i tolerancije spram različitih ideja, mišljenja i karaktera.

Zašto je važno poučavati djecu u predmetnom području kojim se bavi program?

Pisanje, odnosno stvaranje teksta vrlo je kompleksna i kognitivno zahtjevna aktivnost. Zbog  toga je za djecu važno da uspiju tijekom svojega školovanja usvojiti brojne   strategije i tehnike pisanja te razviti samoregulaciju pisanja. Rano nakon usvajanja grafomotoričke komponente pisanja javljaju se potreba  i  motivacija  za  pisanje  kao  stvaranje  teksta.  Pri usvajanju pismenog  izražavanja  vrlo je  važno  da se u  poučavanju  pisanja rabi  interakcijski pristup, stoga program nudi upravo takav pristup, koji će djeci pomoći uspješno izražavati vlastite misli i ujedno razvijati kognitivne vještine, kreativnost i mogućnost strukturiranja vlastitih misli i izražavanja osjećaja.

Klub malih čitatelja „Sova guta slova”

Cilj programa:

Radionica je namijenjena poticanju čitanja kod djece osnovnoškolskoga uzrasta, razvijanju ljubavi prema čitanju, razvoju kritičkoga prosuđivanja informacija, samostalnoga zaključivanja na temelju pročitanoga teksta, razvoju učeničkih vještina govorenja, slušanja, čitanja i pisanja, izražavanju vlastita mišljenja na temelju čitateljskoga iskustva te razvoju čitateljske kulture djece.

Zašto je važno poučavati djecu u predmetnom području kojim se bavi program?

Pitate se zašto je važno poticati djecu na čitanje i kada ona sama nauče čitati? Odgovor je vrlo jednostavan –  čitanje i poticanje čitanja važno je za socijalni, intelektualni i emocionalni razvoj djeteta, a donosi i brojne prednosti. Najvažnije od njih navedene su u nastavku: 

– čitanjem dijete razvija sposobnost kritičkoga mišljenja

– čitanjem dijete razvija svoju kreativnost

– čitanjem dijete razvija vokabular

– čitanjem se razvija empatija

– čitanjem se razvijaju komunikacijske vještine

– čitanjem odgajamo djecu

– djeca koja više čitaju, više razvijaju koncentraciju koja je neizostavna za proces učenja novih stvari.

Termini održavanja: jednom tjedno

Mjesečna članarina: 150 kn

bubnjevi i ritam

Voditelj programa

Marijan Jovičić

Profesionalni je glazbenik i edukator s višegodišnjim iskustvom rada s djecom i odraslima neformalnim metodama. Organizator je i polaznik raznih glazbenih edukacija i  klinika, vlasnik licence i voditelj programa Music Together i Rhythm Kids (internacionalni programi). Kontinuiranim programima i kampovima koje je organizirao prošlo je više od 300 djece i odraslih. Uspješno vodi Dječji orkestar Dokkice treću godinu.

Cilj programa:

Upoznati polaznike s instrumentima (bubnjevi i udaraljke), osnovnim tehnikama sviranja, notnim zapisom i ritmičkim primjerima. Program uključuje polaznike u grupno sviranje, iskustvo sviranja u bendu i bubnjanje u krugu. Nastava se održava sljedećom dinamikom: jedan individualni, jedan grupni sat tjedno. Tijekom školske godine polaznici nastupaju na raznim događanjima i prigodnim produkcijama u organizaciji Dokkice.

Termini održavanja: 2 puta tjedno

Mjesečna članarina: 200 kn

solo pjevanje

Voditeljica programa

Dunja Keža

Studentica sam  treće godine preddiplomskog studija Glazbene pedagogije na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.  Moja ljubav prema glazbi pojavila se već u ranom djetinjstvu i s vremenom se taj interes povećavao. Tijekom razdoblja osnovne i srednje glazbene škole koju sam pohađala sudjelovala sam na brojnim koncertima svirajući klavir i pjevajući u zboru.

Glazbene aktivnosti i radionice dobar su način prenošenja i razvijanja ljubavi prema glazbi, umjetnosti te usvajanja novih znanja i vještina na jedan drugačiji, kreativniji način, kroz igru i s osmijehom na licu.

Cilj programa:

Cilj je ovog programa je uvesti polaznike u osnovne tehnike disanja i pjevanja na pravilan način.

Program će razvijati i razumijevanje koncepta pjesme, upoznati polaznike s raznim žanrovima glazbe i posebnostima vokalne izvedbe svakog žanra.

Polaznici će sudjelovati u radu orkestra Dokkice i kontinuirano nastupati na raznim događajima i u vlastitim produkcijama.

Termini održavanja: 2 puta tjedno

Mjesečna članarina: 200 kn

sviraj ukulele

Voditelj programa

Marijan Jovičić

Profesionalni je glazbenik i edukator s višegodišnjim iskustvom rada s djecom i odraslima neformalnim metodama. Organizator je i polaznik raznih glazbenih edukacija i  klinika, vlasnik licence i voditelj programa Music Together i Rhythm Kids (internacionalni programi). Kontinuiranim programima i kampovima koje je organizirao prošlo je više od 300 djece i odraslih. Uspješno vodi Dječji orkestar Dokkice treću godinu.

Cilj programa:

Upoznati polaznike s instrumentom, osnovnim tehnikama sviranja, notnim zapisom i ritmičkim primjerima.

Program uključuje polaznike u grupno sviranje, iskustvo sviranja u bendu i upoznaje ih s konkretnim primjerima skladbi. Nastava se održava sljedećom dinamikom: jedan individualni, jedan grupni sat tjedno.

Tijekom školske godine polaznici nastupaju na raznim događanjima i prigodnim produkcijama u organizaciji Dokkice.

Termini održavanja: 2 puta tjedno

Mjesečna članarina: 200 kn

sviraj gitaru

Cilj programa:

Cilj je ovog programa upoznati polaznike s instrumentom, osnovnim tehnikama sviranja, notnim zapisom i ritmičkim primjerima. Program uključuje polaznike u grupno sviranje, iskustvo sviranja u bendu i upoznaje ih s konkretnim primjerima skladbi. Nastava se održava sljedećom dinamikom: jedan individualni, jedan grupni sat tjedno. Tijekom školske godine polaznici nastupaju na raznim događanjima i prigodnim produkcijama u organizaciji Dokkice.

Voditelj programa

Fran Jovičić

Aktivni gitarist i bas-gitarist. Pohađao glazbenu školu, smjer violina, svirao bugariju u tamburaškom orkestru. pohađao razne edukacije i programe gitare. Sudjelovao u radu malih orkestara više godina te drugu godinu vodi radionice gitare u Dokkici.

Termini održavanja: 2 puta tjedno

Mjesečna članarina: 200 kn

Javite nam se sa prijavama!

Termini održavanja: 2 puta tjedno

Mjesečna članarina: 200 kn