Otokara Keršovanija 4 / 31000 Osijek

Zapratite nas

Za djecu s teškoćama u razvoju

U sklopu programa Integrativni centar za djecu s teškoćama u razvoju Dokkica provodi usluge:

1. Individualnog terapijskog rada s djecom s teškoćama u razvoju u našem centru
2. Mobilnog tima, odnosno usluge kućnog posjeta stručnog tima domu korisnika
3. Radionice socijalnih vještina za djecu s teškoćama u razvoju, odnosno djecu uključenu u Program
4. Individualna savjetovanja za odgojitelje
5. Online predavanja i edukacija odgojitelja

Individualne terapije za djecu s teškoćama u razvoju u prostoru Centra i individualno savjetovanje roditelja

Jeste li do sada koristili besplatne terapijske usluge za svoje dijete s teškoćama u razvoju u DOKKICI?

Ukoliko je odgovor NE, možete nam se javiti kako bismo uključili vaše dijete u besplatan individualni terapijski rad. Besplatne usluge podrazumijevaju individualni terapijski rad za dijete s teškoćama u razvoju, jednom tjedno u vremenskom trajanju od 45 minuta kroz razdoblje do najviše godinu dana i savjetovanje roditelja o poticanju istog.

U rujnu svake godine primamo novih 20 obitelji, odnosno djece koji mogu koristiti besplatne terapijske usluge.

Uvjeti za ostvarivanje besplatnih usluga

● korisnik ima prebivalište na području Osječko-baranjske županije
● dijete nije starije od 12 godina
● do sada nisu koristili besplatne usluge u Dječjem kreativnom centru DOKKICA

U sklopu programa Integrativni centar za djecu s teškoćama u razvoju svake se godine uključuje 20 novih obitelji, odnosno 20 djece s teškoćama u razvoju. U slučaju da su sva mjesta u sklopu Programa popunjena, bit ćete prijavljeni na listu čekanja za besplatne usluge te kontaktirani početkom nove programske godine. Ukoliko vas zanima više o našim ostalim uslugama izvan programa, o tome možete pročitat na: https://centarpodrske.hr/

Individualne terapije za djecu s teškoćama u razvoju u domu korisnika

U prirodnom okruženju djeca najbolje i najbrže uče. Tada mogu pokazati i one potencijale koje je ponekad teže uočiti u terapijskom okruženju. U sklopu inicijalne procjene i/ili prema potrebi korisnika, dio terapijskih usluga za korisnike uključene u program stručni tim provodi u okviru mobilnog tima. Usluge mobilnog tima dogovaraju se s roditeljima prema potrebi te ovise o potrebama djeteta i mogućnostima roditelja.

Online predavanja i individualna savjetovanja za odgojitelje

Najvažniji akteri u terapijskom procesu djeteta su uvijek odrasli koji s njima provode najviše vremena. Uz roditelje, u najranijem razdoblju djetetova života to su najčešće odgojitelji.

Upravo zato, stručni tim DOKKICE u okviru programa Integrativni centar za djecu s teškoćama u razvoju nudi online edukacije za odgojitelje te individualna savjetovanja odgojitelja vezana uz specifičnu situaciju u vrtiću.

Ukoliko ste odgojitelj i/ili ravnatelj vrtića i trebate stručnu podršku našeg tima, kontaktirajte nas za besplatna predavanja i savjetovanje.

Radionice socijalnih vještina za djecu s TUR

Rad u grupi djeci omogućuje gradnju socijalnih vještina i stvara prostor za vježbanje interakcije s vršnjacima. Djeca uključena u program imaju mogućnost sudjelovanja u grupnim aktivnostima gdje uz  odršku terapeuta uče pristupati i komunicirati s drugom djecom, uključivati se i podijeliti igru.