Otokara Keršovanija 4 / 31000 Osijek

Zapratite nas

Održivi razvoj kroz dramski odgoj

Kratki opis projekta:
Projekt Održivi razvoj kroz dramski odgoj provodi se s ciljem jačanja kapaciteta učenika i nastavnika za učenje o temama održivog razvoja pomoću dramskog odgoja i stvaralaštva te povezivanja s lokalnom zajednicom. Projekt se provodio od studenog 2019. do kolovoza 2020.

Ciljevi:
Opći je cilj projekta jačanje kapaciteta učenika i nastavnika za učenje o temama održivog razvoja pomoću dramskog odgoja i stvaralaštva te povezivanja s lokalnom zajednicom. Specifični su ciljevi projekta jačanje kapaciteta nastavnika za poučavanje o temama održivog razvoja pomoću dramskog odgoj i stvaralaštva, osnaživanje učenika za učenje o temama održivog razvoja multidisciplinarnim pristupom, promocija održivog razvoja dramskim stvaralaštvom djece i mladih, popularizacija kazališne umjetnosti među djecom i mladima, osnaživanje volontera studenata nastavničkih fakulteta u organizaciji izvanškolskih aktivnosti za djecu, obilježavanje Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade održavanjem Festivala učeničkih igrokaza Pozor! Plivamo na sceni.

Partneri:
Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku
Hrvatski centar za dramski odgoj
Osnovna škola August Šenoa Osijek
Osnovna škola Bilje
Osnovna škola Darda
Osnovna škola Frana Krste Frankopana Osijek
Osnovna škola Matija Gubec Čeminac
Osnovna škola Retfala
Osnovna škola Vladimira Becića Osijek
Osnovna škola Zmajevac

Financijska podrška:
Ministarstvo znanosti i obrazovanja: 95.000,00
Grad Osijek: 9.275,00

Rezultati projekta:
50-ak učenika iz 5 osnovnih škola sudjelovalo na 9. Festivalu učeničkih igrokaza Pozor! Plivamo na sceni – 12 učitelja i nastavnika sudjelovalo u edukacijama o održivom razvoju i dramskom odgoju – 50-ak učenika sudjelovalo na radionicama dramskog odgoja, stvaranja igrokaza na temu održivog razvoja, izrade kostima i rekvizita te uvježbavanja igrokaza za nastup na Festivalu učeničkih igrokaza Pozor! Plivamo na sceni – učitelji i nastavnici mentori sudjelovali na okruglom stolu o dramskom odgoju i Festivalu koji se održao u suradnji sa stručnjacima u području dramskog odgoja –  dr. sc. Vladom Krušićem, Ivanom Kristijanom Majićem i Stelom Macakanja-Bačić.