Otokara Keršovanija 4 / 31000 Osijek

Zapratite nas

Integrativni centar za savjetovanje i podršku

Naziv projekta: Razvoj inovativnih socijalnih usluga – Integrativni centar za savjetovanje i podršku

Korisnik: Dječji kreativni centar DOKKICA

Partneri:
Grad Osijek
Općina Ernestinovo

Kratki opis projekta:
Razvoj inovativnih socijalnih usluga – Integrativni centar za savjetovanje i podršku projekt je namijenjen organiziranju i provedbi terapijskih usluga za djecu s teškoćama u razvoju, njihove roditelje te braću i sestre. U sklopu projekta provodit će se individualne terapije za djecu s teškoćama u razvoju u senzornoj sobi te terapije u njihovim domovima, grupne radionice za roditelje, grupne radionice za braću i sestre i radionice inkluzije. U partnerstvu s Gradom Osijekom i Općinom Ernestinovo provest će se istraživanje o dostupnosti i kvaliteti usluga za djecu s teškoćama u razvoju s ciljem modeliranja i prilagodbe usluga trenutnim poterbama roditelja u zajednici.

Opći cilj projekta:
Širenje mreže izvaninstitucijskih socijalnih usluga za djecu s teškoćama u razvoju i njihove obitelji na području Urbane aglomeracije Osijek.

Specifični ciljevi:

  1. Pružanje podrške procesu deinstitucionalizacije i podizanje svijesti javnosti Urbane aglomeracije Osijek o pružanju podrške djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima
  2. Unaprjeđenje kvalitete i širenje izvaninstitucijskih socijalnih usluga za djecu s teškoćama u razvoju i članovima njihovih obitelji na području Urbane aglomeracije Osijek

Vrijednost projekta:
Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.999.200,00 kn. Udio bespovratnih sredstava osiguranih iz Europskog socijalnog fonda iznosi 85 % odnosno 1.699.320,00 kn te iz državnog proračuna Republike Hrvatske 15% odnosno 299.880,00 kn.

Razdoblje provedbe projekta: listopad 2021. – listopad 2023.

Kontakt osobe za više informacija:
Ines Novak, dipl. iur., voditeljica projekta
Ivana Lukić, dipl. iur., projektna asistentica
Doroteja Blagus, mag.rehab.educ.

Mrežne stranice projekta:
Web stranica konferencije: https://ic-konferencije.eu/
Web stranica projekta: https://centarpodrske.hr/