Otokara Keršovanija 4 / 31000 Osijek

Zapratite nas

Dokkica

Obilježavanje Svjetskog dana mentalnog zdravlja

Povodom obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja, DOKKICA je u ponedjeljak, 12. listopada od 9.30 do 10.30 održala interaktivnu online edukaciju o mentalnom zdravlju za učenike Medicinske škole Osijek koju su vodile članice programskog tima DOKKICE – Andrea Žulj, mag. psych., voditeljica psihosocijalne podrške za djecu i roditelje i Doroteja Blagus, mag. rehab. educ., edukacijska rehabilitatorica Dokkice. Na edukaciji je sudjelovalo 34 učenika 2. i 4. razreda.

Na ovoj se interaktivnoj online edukaciji sa srednjoškolcima razgovaralo o osnovnim značajkama i važnosti brige o mentalnom zdravlju, svakodnevnim nošenjem sa stresnim situacijama i dostupnim strategijama nošenja s neugodnim emocijama. Zaključci ove edukacije poslužit će kao temelj za izradu daljnjih programskih aktivnosti usmjerenih promociji brige o mentalnom zdravlju djece i mladih.

Ova aktivnost dio je programa Alternativni centar podrške za djecu i roditelje koji se provodi uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

pODIJELI…

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin