Otokara Keršovanija 4 / 31000 Osijek

Zapratite nas

Dokkica

Edukacija o mentalnom zdravlju djece za roditelje

Današnji tempo života sve češće sa sobom nosi različite izazove. Dodatni su izazovi proizišli i iz aktualne zdravstvene situacije koja je na različite načine ostavila trag na životima mnogih. Ono što je zajedničko svima jest da pronalazimo načine kako se nositi s ovim, za nas novim okolnostima i kako ih integrirati u svakodnevni život. Informiranje o ovoj važnoj temi od izuzetnog je značaja.

Kako bi roditeljima približio uobičajene razvojne promjene djece, osjećaje i ponašanja karakteristična za određenu dob djeteta, ali i ukazao na moguće znakove narušenog mentalnog zdravlja s ciljem ranog prepoznavanja simptoma, Dječji kreativni centar DOKKICA izradio je priručnik za roditelje Mentalno zdravlje djece koji možete preuzeti u nastavku.

Želja nam je priručnikom preusmjeriti Vašu pozornost na mentalno zdravlje kao nezaobilaznu temu važnu za održavanje naše cjelokupne dobrobiti te Vas podsjetiti na važnost brige o sebi, čime i one najmlađe svojim primjerom učite kako se brinuti o mentalnom zdravlju.

Priručnik:  Mentalno zdravlje djece

Priručnik je izrađen u okviru programa Alternativni centar podrške za djecu i roditelje koji se provodi uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

pODIJELI…

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin