Otokara Keršovanija 4 / 31000 Osijek

Zapratite nas

Dokkica

Predstavljanje programa Alternativni centar podrške za djecu i roditelje na okruglom stolu Pregled postojećih i procjena potreba za novim izvaninstitucionalnim uslugama na području RH za mlade s problemima u ponašanju

Jučer, 15. prosinca 2020., putem Zoom platforme od 12:30 do 15:00 održan je okrugli stol Pregled postojećih i procjena potreba za novim izvaninstitucionalnim uslugama na području RH za mlade s problemima u ponašanju u organizaciji Lige za prevenciju ovisnosti iz Splita.

Ciljevi su okruglog stola bili:

  1. pregled dostupnih izvaninstitucionalnih usluga za mlade s problemima u ponašanju u lokalnim zajednicama i procjena potreba
  2. pregled potreba ustanova socijalne skrbi koje skrbe o mladima s problemima u ponašanju za suradnjom s pružateljima izvaninstitucionalnih usluga
  3. jačanje suradnje pružatelja izvaninstitucionalnih usluga za mlade s problemima u ponašanju.

Usluge usmjerene radu s djecom u riziku ili s problemima u ponašanja u okviru programa Alternativni centar podrške za djecu i roditelje uime Dječjeg kreativnog centra DOKKICA predstavila je Andrea Žulj, mag. psych., voditeljica psihosocijalne podrške za djecu i roditelje.

Na okruglom su stolu svoje aktivnosti predstavile Liga za prevenciju ovisnosti (Split), Udruga Most (Split), Centar za nestalu i zlostavljanu djecu (Osijek) i Udruga Terra (Rijeka).

Pružatelji izvaninstitucionalnih usluga podijelili su s ostalim sudionicima izazove s kojima se susreću u provedbi aktivnosti s ciljnom skupinom i iznijeli su prijedloge za unapređenje kako postojećih usluga u lokalnoj zajednici tako i prijedloge za unapređenje koordinacije na lokalnoj razini. Dodatan su doprinos dali predstavnici institucija koji su progovorili o suradnji koju uspostavljaju s pružateljima izvaninstitucionalnih usluga i važnosti te suradnje za korisnike.

Kako je cilj okruglog stola bio dobiti pregled dostupnih izvaninstitucionalnih usluga za mlade s problemima u ponašanju na razini Hrvatske, usluge predstavljene na okruglom stolu oblikovat će se i u katalog dostupnih izvaninstitucionalnih usluga.

pODIJELI…

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin