Otokara Keršovanija 4 / 31000 Osijek

Zapratite nas

Dokkica

Kratko o predavanjima za roditelje

Roditeljstvo je jedini posao koji ne zahtijeva obavezno školovanje i jedini koji traje doživotno. Iako mnogi ovaj posao obavljaju na autopilotu, većini je uloga roditelja najvažnija, a njezinu uspješnost najčešće mjerimo osobnim uspjehom vlastite djece.

Brzi razvoj tehnologije, promjena muško-ženskih odnosa unutar obiteljske dinamike te užurbani tempo života kreiraju drukčiji pogled na roditeljstvo. Egzistencijalna sigurnost postala je prvi i najvažniji cilj suvremenog čovjeka te je takav razvoj životne dinamike najavio nove izazove s kojima se roditelji danas susreću. Tako danas živimo u novom vremenu sa starim navikama i odgojnim stilovima, bombardirani informacijama što bismo i kako bismo trebali.

Bez obzira na veliku količinu dobronamjernih i korisnih savjeta koje možemo proslijediti roditelju, ono je što danas najviše nedostaje usmjeravanje roditelja prema njima samima.

Podrška u odgoju ne označava samo dijeljenje direktnih savjeta kako nešto učiniti već i prilagodbu određene metodologije karakteru i potrebama samog roditelja.

Trogodišnjim programom Alternativni centar podrške za djecu i roditelje stručni tim Dokkice organizira mjesečna predavanja namijenjena svim roditeljima. U sklopu predavanja, uz neke opće smjernice o odgoju, razvoju, komunikaciji, postavljanju granica i dr., naglasak stavljamo i na ono što roditelj čini i osjeća prema sebi te govorimo o utjecaju vlastita doživljaja sebe na odgoj i druge odnose u najbližoj okolini.

pODIJELI…

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin