Otokara Keršovanija 4 / 31000 Osijek

Zapratite nas

Dokkica

Konferencija Alternativni centri podrške za djecu i roditelje Osijek

Prošloga tjedna Mirna Šmit sudjelovala je na Treningu za trenere u području edukacije o ljudskim pravima. Trening se održao s ciljem prenošenja znanja i vještina u poučavanju o ljudskim pravima. Praktičnim dijelom treninga sudionici su upoznati s metodama i alatima za provođenje formalnih i neformalnih programa obrazovanja za ljudska prava te su stekli uvid u primjere dobre prakse i mogućnosti korištenja priručnika za obrazovanje za ljudska prava Kompas i Bookmarks.

Tijekom četverodnevnog treninga predavanjima i praktičnim radionicama obradile su se teme diskriminacije i jednakosti, medijske pismenosti, slobode govora i govora mržnje, rodne ravnopravnosti, aktivnog građanstva i participacije.

Po završetku treninga svaki od sudionika dobio je potvrdu o sudjelovanju i priručnike za provedbu edukacija te daljnju mentorsku podršku pri osmišljavanju i provođenju vlastitih edukacija.

Trening je organizirala Kuća ljudskih prava Zagreb uz podršku Vijeća Europe, a održao se u razdoblju od 4. do 7. listopada 2017.

pODIJELI…

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin