Otokara Keršovanija 4 / 31000 Osijek

Zapratite nas

Dokkica

Predavanje u Domu zdravlja

Roditeljstvo je pojam koji uključuje niz procesa, zadataka i uloga koje odrasli ostvaruju i ispunjavaju u kontaktu sa svojom djecom. Jedna je od rijetkih uloga koja ne dolazi s uputom ili receptom, odnosno za nju ne postoji sustavno obrazovanje i potvrda koja će biti pokazatelj da (ne)možemo biti roditelji.

Suvremeni roditelj mora konstantno učiti, mijenjati se i unapređivati svoje kompetencije kako bi uspješno odgovorio na izazove roditeljske uloge. Isto vrijedi i u situacijama u kojima već ima roditeljskog iskustva – jer svako je dijete jedinstveno i kao takvo traži jedinstveni odgovor na izražene potrebe.

Kako bi roditelji ili oni koji to tek namjeravaju postati mogli saznati više o tome kako preuzeti aktivnu roditeljsku ulogu u odgoju vlastite djece, osmišljeno je predavanje za (buduće) roditelje koje je održano 30. lipnja 2020. godine u prostorima Doma zdravlja Osijek u sklopu tečaja za trudnice, kojim su pokrivene dvije teme -̶  Psihološki aspekti roditeljstva i Uloga oca u odgoju djeteta. Predavanje je održala Andrea Žulj, mag. psych., a na njemu je sudjelovalo 28 polaznika.

Cilj je predavanja bio upoznati polaznike sa specifičnostima roditeljske uloge te istaknuti važnost njegovanja zdravih odnosa i kvalitetne komunikacije unutar obitelji kao važnih čimbenika za pravilan razvoj djeteta. Polaznicima je predstavljen koncept aktivnog očinstva, dobili su informacije o tome što u odnosu s djetetom čini otac, a razlikuje ga od odnosa koji dijete ostvaruje s majkom te kako se očeva uključenost od najranijeg djetinjstva odražava na dijete u kasnijoj dobi.

Predavanje je provedeno u sklopu projekta I tata je važan koji DOKKICA provodi uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

pODIJELI…

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin