Otokara Keršovanija 4 / 31000 Osijek

Zapratite nas

Dokkica

Otvorena izložba promotivnih plakata „I tata je važan” u Donjem Miholjcu

Dana 9. 4. 2021. u prostoru bivše igraonice Kockica u Donjem Miholjcu otvorena je izložba promotivnih plakata I tata je važan. Izložbu su organizirali Grad Donji Miholjac i Dječji kreativni centar DOKKICA s ciljem promocije aktivnoga očinstva u lokalnoj zajednici.

Na otvorenju izložbe predstavljeni su kratki edukativno-promotivni video o važnosti aktivne uloge oca u odgoju djece i online priručnik Uloga oca u odgoju autorice Andree Žulj, mag. psyh., voditeljice psihosocijalne podrške za djecu i roditelje u DOKKICI.

Projekt I tata je važan doprinosi unapređenju i zaštiti prava djece koja su pravno regulirana UN-ovom Konvencijom o pravima djeteta, Obiteljskim zakonom,  Zakonom o socijalnoj skrbi i drugim pravnim aktima koji uređuju područja odgovornog roditeljstva, a obuhvaćaju skrb i brigu o djeci te odgoj djece.

– Važnost uključenosti oca u obitelj i odgoj djeteta doprinosi pozitivnom roditeljstvu, što znatno utječe na ostvarivanje prava djeteta. Ovim projektom želi se naglasiti ne samo pravo na odgoj od strane obaju roditelja nego i sve one dobrobiti za dijete kad oba roditelja ravnopravno snose svoje odgojne uloga. Neka ova izložba bude jedna od poluga u transformaciji stereotipa o rodnim ulogama, kao i prilika za pozitivne promjene u zajednici, ali i u obiteljima i međusobnim odnosima roditelja. – izjavila je Ines Novak, predsjednica DOKKICE, na otvorenju izložbe. 

Izložba promotivnih plakata I tata je važan dio je istoimenog projekta kojim se promiče aktivna uloga očeva u odgoju djece, a koji DOKKICA provodi uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a u prostorima bivše igraonice Kockica u Donjem Miholjcu može se pogledati do 22. 4. 2021.

pODIJELI…

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin