Cloud
Govornici na tribini

Održana tribina Mladi u fokusu: Ima li građanskog znanja nakon obrazovanja?

U organizaciji tima projekta Osijek to GOO  i GOOD inicijative  jučer (5. svibnja) održana je tribina pod nazivom Mladi u fokusu: Ima li građanskog znanja nakon obrazovanja?
 
U prvom dijelu tribine dr. sc. Marko Kovačić s Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu predstavio je rezultate završenog istraživanja političkih kompetencija maturanata u RH, a Ines Novak, predsjednica Dječjeg kreativnog centra DOKKICA, predstavila je glavne zaključke istraživanja o radu vijeća učenika u uvjetima povezanima uz COVID-19, koje su zajednički provele Udruga Delta (nositelj projekta), Mreža mladih Hrvatske, Centar za građanske inicijative Poreč, Info zona i DOKKICA u sklopu projekta I mene se pita! – glas vijeća učenika u vrijeme pandemije COVID-19.
 
U drugom dijelu tribine Ivana Milas iz Nansen dijalog centra govorila je o inicijativi osječkih udruga i Grada Osijeka Osijek to GOO i podršci koju pružaju školama u provođenju građanskog odgoja i obrazovanja, a Mirko Andrić iz OŠ Retfala govorio je o svojim iskustvima u provedbi nastave Građanskog odgoja i obrazovanja.
 
Na kraju tribine mladi aktivist Bruno Koić iz inicijative Mladforma govorio je o aktivnom angažmanu mladih u Osijeku – kako i zašto su se okupili, čime se sve bave te kako žele unaprijediti svoj grad.
 
Tribinu su vodili Nikica Torbica i Lovorka Bačić, a snimku tribine u online okruženju možete pogledati ovdje.