Otokara Keršovanija 4 / 31000 Osijek

Zapratite nas

Dokkica

ODRŽANA 1. MEĐUNARODNA KONFERENCIJA „INOVATIVNE METODE I PRISTUPI U RADU S DJECOM S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU“ U ORGANZACIJI DJEČJEG KREATIVNOG CENTRA DOKKICA

Ovaj mjesec DOKKICA je održala 1. Međunarodnu znanstveno-stručnu konferenciju u sklopu projekta Razvoj inovativnih socijalnih usluga – Integrativni centar za savjetovanje i podršku, sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda koji provodi u partnerstvu s Gradom Osijekom i Općinom
Ernestinovo.

Konferenciju naziva „Inovativne metode i pristupi u radu s djecom s teškoćama u razvoju“ DOKKICA je organizirala u suradnji sa specijaliziranom školom iz Liverpoola Abbot’s Lea School i Filozofskim fakultetom Osijek. Konferenciju je otvorila Ines Novak, predsjednica DOKKICE te uputila pozdrav i zahvalu nazočnima u dvorani i online. U uvodnom djelu obratili su se i izv.prof.dr.sc. Sanja Jukić, prodekanica za nastavu i studente u ime Filozofskog fakulteta Osijek, izv.prof.dr.sc. Ante Bilić Prcić, dekan Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta Zagreb te iz Liverpoola, u ime Abbot’s Lea School, Sara Muršić predsjednica Programskog odbora konferencije.

U srijedu, 15. lipnja, na konferenciji je sudjelovalo preko 400 sudionika iz cijelog svijeta od čega je njih 20 sudjelovalo aktivno kao predavači i izlagači dok je dio sudionika prijenos pratio uživo u maloj svečanoj dvorani Filozofskog fakulteta Osijek od 8:30 do 18 sati koliko je trajala konferencija. Međunarodnu znanstveno-stručnu konferenciju su podržali projektni partner Grad Osijek, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Zdravstveno veleučilište Zagreb te Jamnica, sponzor konferencije.

„Želja je bila integrirati društvenu raznolikost i svakodnevne pristupe te doprinijeti razvoju učinkovitih i sveobuhvatnih usluga za obitelji djece s teškoćama u razvoju, a tome su uvelike pridonijeli predavači koji su nam se  pridružili online iz različitih zemalja.“ poručuje Doroteja Blagus, predsjednica organizacijskog odbora i edukacijska rehabilitatorica iz DOKKICE.