Otokara Keršovanija 4 / 31000 Osijek

Zapratite nas

Dokkica

MOV is on the move!

Početkom travnja održan je niz ključnih pripremnih aktivnosti u sklopu ESF projekta Medijsko obrazovanje je važno.MOV. Tim projektom DOKKICA u suradnji s još deset partnerskih organizacija razvija tematsku mrežu usmjerenu prema podizanju razine medijske pismenosti i razvoju kvalitetnijih programa medijskog obrazovanja u Hrvatskoj.

U četvrtak, 7. travnja, održan je virtualni sastanak na kojem su, uz predstavnicu DOKKICE te predstavnike Gonga, prijavitelja projekta, sudjelovali i oni iz redova Info zone, Kurziva, Zlatnih vrata i FER-a. Na sastanku su planirane aktivnosti strukturiranog dijaloga te medijsko-zagovaračka kampanja koja će se provoditi u sklopu projekta.

U ponedjeljak, 11. travnja, u prostorijama Pragme održana je jednodnevna edukacija jačanja kapaciteta članica tematske mreže za sudjelovanje u procesima donošenja odluka. Edukaciju je vodila izvršna direktorica MAP Savjetovanja Maja Horvat, a na njoj su sudjelovale predstavnice Gonga, Pragme, Kurziva, Telecentra, Bacača sjenki te DOKKICE. Sljedećeg dana na istoj je lokaciji održana kraća tematska radionica u kojoj su primijenjena znanja stečena prethodnog dana, a s ciljem razvoja smjernica za jačanje javnopolitičkog (engleski: policy) okvira podrške razvoju medijske pismenosti i medijskog obrazovanja.

Također, u utorak, 12. travnja, u poslijepodnevnim satima održan je i sastanak predstavnika Gonga, Instituta za razvoj međunarodnih odnosa te Kurziva zaduženih za analizu utjecaja spomenutih smjernica.

Navedene edukacije i sastanci pripremili su projektne partnere za provođenje niza javnih i terenskih aktivnosti s kojima tematska mreža planira započeti najesen. Te aktivnosti usmjerene su konzultiranju građana i građanki o smjeru daljnjeg zagovaračkog djelovanja mreže, tako da svakako pratite najave na našoj ili na mrežnoj stranici projekta Medijsko obrazovanje je važno.MOV.