Otokara Keršovanija 4 / 31000 Osijek

Zapratite nas

Dokkica

Konferencija Medijsko obrazovanje u obrazovanju 25. siječnja u Osijeku

Dječji kreativni centar DOKKICA u suradnji s projektnim partnerima na projektu Medijsko obrazovanje je važno.MOV organizira nacionalnu konferenciju posvećenu temi medijskoga obrazovanja. Konferencija Medijsko obrazovanje u obrazovanju održat će se u Osijeku u srijedu, 25. siječnja 2023. godine, u konferencijskoj dvorani Hotela Waldinger, a svi zainteresirani moći će je pratiti i na  Facebook stranici i YouTube kanalu DOKKICE. 

Tema medijske pismenosti postaje sve značajnija i traži sve više pažnje, pa je vrlo važno javno progovarati o medijskoj pismenosti i obrazovanju. Stoga konferencija Medijsko obrazovanje u obrazovanju predstavlja nove, vrijedne resurse za razvoj medijskoga obrazovanja u Hrvatskoj.

Na konferenciji u srijedu bit će predstavljene smjernice za razvoj medijske pismenosti u osnovnoškolskom, srednjoškolskom i neformalnom obrazovanju te međupredmetnoj provedbi Građanskoga odgoja i obrazovanja. U okviru konferencije održat će se i strukturirani dijalog s donositeljima odluka koji će obuhvatiti konzultacije o smjernicama za medijske politike, a u završnom dijelu konferencije održat će se panel o primjerima dobre prakse kad je riječ o uključivanju medijskoga obrazovanja u provedbu Građanskoga odgoja i obrazovanja u osnovnim školama na području Osječko-baranjske županije u kojemu će sudjelovati predstavnici organizacija te nastavnici i ravnatelji osnovnih škola uključeni u projekt Osijek to GOO.

Konferencija Medijsko obrazovanje u obrazovanju održava se u sklopu projekta Medijsko obrazovanje je važno.MOV  na kojemu je Dječji kreativni centar DOKKICA jedan od projektnih partnera, a projekt se provodi u partnerstvu s Gongom, koji je nositelj projekta, te Društvom za komunikacijsku i medijsku kulturu, Telecentrom, Kurzivom, Udrugom Bacači sjenki, Centrom za kulturu Zlatna vrata, Info zonom, Pragmom, Institutom za razvoj i međunarodne odnose i Fakultetom elektrotehnike i računarstva.