Otokara Keršovanija 4 / 31000 Osijek

Zapratite nas

Dokkica

Građanski odgoj i obrazovanje u osječkim osnovnim školama

Nakon održanih sedam modula edukacija u sklopu pilot-projekta Osijek to GOO, Građanski odgoj i obrazovanje kao izvannastavna aktivnost počinje u osječkim osnovnim školama.

Na tiskovnoj konferenciji održanoj u Volonterskom centru u Osijeku predstavljeno je 6 osnovnih škola grada Osijeka u kojima od ove školske godine počinje ova izvannastavna aktivnost. Učenici će tako GOO moći upisati u OŠ Tin Ujević, OŠ Vladimira Becića, OŠ Retfala, OŠ Frana Krste Frankopana, OŠ Svete Ane u Osijeku te u Centru za odgoj i obrazovanje Ivan Štark.

Nakon sedam modula edukacije nastavnici će novostečena znanja i vještine imati priliku provoditi u praksi, a svi uključeni učenici imat će priliku na inovativan i zanimljiv način istraživati, raspravljati i učiti o demokraciji, ljudskim pravima, medijskoj pismenosti, održivom razvoju, financijskoj pismenosti, interkulturalnosti, volontiranju i brojim drugim temama.

Na tiskovnoj konferenciji sudjelovali su zamjenica osječkog gradonačelnika Žana Gamoš, ravnatelj OŠ Frana Krste Frankopana Antun Ptičar, ravnateljica OŠ Retfala Blaženka Jelaš, ravnateljica OŠ Tin Ujević Jasenka Vajdić, ravnateljica OŠ Svete Ane u Osijeku Emina Šinka, ravnateljica OŠ Vladimira Becića Tatjana Kristek, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Ivan Štark Edita Lemal i Nikoleta Poljak iz Volonterskog centra Osijek.