Otokara Keršovanija 4 / 31000 Osijek

Zapratite nas

Dokkica

Završen projekt „Mir je moj đir”

Projekt Mir je moj đir imao je za cilj osnažiti učenike osječkih srednjih škola stjecanjem novih znanja i vještina te interaktivnim obrađivanjem ključnih tema vezanih za nasilje među djecom i mladima te druga rizična ponašanja.

14 je srednjoškolaca sudjelovalo u dvjema edukacijama, o metodi kazališta potlačenih i o emocionalnim posljedicama vršnjačkog nasilja. Organizirali su tribinu o vršnjačkom nasilju na kojoj je sudjelovalo tridesetak njihovih vršnjaka, a na kojoj su raspravljali o vrstama, razlozima i rješenjima vezanim za temu vršnjačkog nasilja i drugih rizičnih ponašanja. Tijekom projekta učenici su vodili i održavali svoj Instagram račun postanipromjena, na kojemu su u obliku medijske kampanje obilježavali važne datume, ali i objavljivali novosti vezane za projekt.

Koristeći se metodom kazališta potlačenih, a tehnikom forum teatra, srednjoškolci su u pet izvedbi u četiri srednje škole odigrali svoju predstavu Budi kao mi. Predstava se bavi problemom vršnjačkog nasilja, a pogledalo ju je 108 učenika iz Ekonomske i upravne škole Osijek, Medicinske škole Osijek, Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti u Osijeku i III. gimnazije Osijek.

Po završetku projekta provedena je evaluacija, a izvješće možete pogledati ovdje:

Izvješće o evaluaciji projekta

O projektu i dojmovima sudionika više u videu.

pODIJELI…

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin