Otokara Keršovanija 4 / 31000 Osijek

Zapratite nas

Dokkica

Prijavi se za praksu u DOKKICI

Završio/završila si fakultet društveno-humanističkog usmjerenja i dosad nisi imao/imala priliku svoje znanje primijeniti u praksi? Želiš svojim znanjem doprinijeti društvenom napretku, ali ne znaš kako je to moguće? Imaš ideje za inovativno rješavanje problema u zajednici, a nisi siguran/sigurna kako to ostvariti?
Pozivamo te da se prijaviš na praksu u udruzi!
Što nudimo?
  • 80 sati prakse u udruzi
  • usavršavanje postojećih i usvajanje novih vještina i znanja
  • vodstvo stručnog i iskusnog mentora/mentorice
  • detaljne i obrazložene komentare mentora/mentorice na obavljenu praksu, pismo preporuke mentora za buduće poslodavce nakon odrađene prakse (sukladno tome koje vještine i znanja si demonstrirao/demonstrirala za vrijeme prakse), kao i potvrdu o završenoj praksi koja uključuje popis uspješno obavljenih zadataka ili stečenih znanja i vještina
  • mogućnost pokretanja i razvoja vlastita projekta ili inicijative.
Malo više o našoj udruzi i zanimljivim projektima na kojima radimo:

Dječji kreativni centar DOKKICA provodi brojne aktivnosti i projekte za djecu, a upravo se priprema za 10. jubilarni dječji kazališni festival koji će se održati u lipnju ove godine, i zato trebamo baš TEBE – asistenta/asistenticu za organizaciju Festivala učeničkih igrokaza POZOR! Plivamo na sceni! 10.

Što očekujemo?
  • aktivno sudjelovanje na programu prakse koji je prije početka prakse dogovoren s mentorom (o terminima i intenzitetu odrađivanja 80 sati dogovaraš se izravno s mentorom)
  • spremnost za evaluaciju vlastitih vještina, znanja i pristupa s ciljem napredovanja tijekom programa prakse
  • proaktivan pristup i spremnost za razvijanje vlastitog projekta tijekom programa prakse
  • aktivno sudjelovanje u sva četiri modula programa prakse
  • izražen interes za buduće zaposlenje ili drugi oblik doprinosa u civilnom društvu te interes za širi spektar tema od društvenog značaja (npr. održivi razvoj, politička kultura, prava manjina i slične teme).
Kako izgleda program?

Imat ćeš se prilike specijalizirati u vođenju komunikacija/PR-u te ćeš imati mogućnost izraditi komunikacijski plan za festival, objavu za medije, sadržaj za društvene mreže, pripremiti dopise za sponzore i donatore, informirati sudionike i pomagati u organizaciji javnog događaja (dječjeg festivala) i sl.

Praksa je osmišljena u 4 glavna modula:

Modul 1 – Upoznaj sektor                                       

Tijekom ovog modula upoznat ćeš se s  timom i radom organizacije te važnosti i načinima funkcioniranja civilnog društva

Modul 2 – Učenje promatranjem (job shadowing)

Promatranje i upoznavanje s radom osoba zaposlenih u organizaciji pružit će ti uvid u konkretne odgovornosti i zadatke koje radnici obavljaju na dnevnoj razini. Tijekom ovog perioda sudjelovat ćeš u raznim aktivnostima organizacije (sastanci, organizacija događaja i slično) uz superviziju mentora.

Modul 3 – Primijeni znanje i vještine

Tijekom ovog perioda steći ćeš iskustvo timskog rada te ćeš biti odgovoran/odgovorna za obavljanje konkretnih manjih zadataka u okviru unaprijed dogovorenih aktivnosti. Sudjelovat ćeš u pisanju tekstova, pripremi sadržaja, organizaciji događaja, pisanju objava za javnost i slično.

Modul 4 – Uradi sam

U zadnjem modulu imat ćeš prilike razviti vlastiti projekt ili aktivnost koji će do kraja modula i implementirati. Sve aktivnosti provodit će se uz nadzor i potporu mentora. Nakon završetka projekta napisat ćeš kratki izvještaj o radu i prezentirati svoj rad kolegama u udruzi.

Koji su kriteriji prijave?

Na program prakse u civilnom društvu možeš se prijaviti ako:

✔ imaš do 30 godina

✔ završio/završila si ili završavaš fakultet društveno-humanističkog usmjerenja (uskoro ćeš diplomirati)

✔ nisi zaposlen/zaposlena u struci (nezaposlen/nezaposlena si ili radiš izvan područja za koje si se obrazovao/obrazovala)

✔ motiviran/motivirana si steći iskustvo u civilnom društvu.

Dokad se možeš prijaviti?

Rok je prijave za program prakse 31. 3. 2021.

Prijavi se ovdje:

Prijavnica

Pitanja vezana za ovaj poziv možete slati na e-mailinfo@dokkica.hr.

Kad počinje praksa?

Praksa započinje 3. 5. 2021.

Intenzitet izvođenja prakse (koliko tjedana i koliko sati tjedno traje) dogovorit ćeš izravno s mentorom.

Prati projekt na društvenim mrežama:

Facebook.

#NGOpraksa #NGOTrained

Ova praksa dio je projekta Social Innovators koji financiraju Island, Norveška i Lihtenštajn iz EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment. Program u Hrvatskoj koordinira i implementira Inicijativa mladih za ljudska prava.

Zajedno za zelenu, kompetitivnu i uključivu Europu.