Otokara Keršovanija 4 / 31000 Osijek

Zapratite nas

Dokkica

Predstavnica DOKKICE sudjelovala u mrežnoj panel-raspravi KoronaOSKultura-21

U petak, 30. travnja, predsjednica DOKKICE Ines Novak sudjelovala je, kao jedan od sedam panelista, u mrežnoj panel-raspravi KoronaOSKultura-21, na kojoj je predstavila izazove rada u području kulture i umjetnosti za djecu u doba pandemije.

Osim Ines Novak, u raspravi koju je moderirao Tomislav Levak sudjelovalo je još  gostiju: glazbenica Mia Dimšić, novinarka Ivana Đerđ Dunđerović, Valentina Grubačević iz Udruge Reart, Mira Serekeš iz Plesnog studija Shine, Ana Šimić iz Teatra to go i Ivica Vuletić kao predstavnik Knjižare Nova.

Mnogi socijalni izazovi s kojima se susreću kulturni i umjetnički sektor doveli su do zatvaranja mnogih kulturnih prostora te otkazivanja kulturnih događaja i manifestacija, a pojedinci, kao i organizacije morali su se brzo prilagoditi novoj situaciji i stvoriti mogućnosti za angažman u digitalnom prostoru.

S obzirom na cjelokupnu situaciju s koronavirusom, važnije je nego ikada razumjeti  ključnu ulogu koju društvene, kulturne i umjetničke organizacije imaju u društvu, kao i osvijestiti njihov doprinos te istražiti utjecaj pandemije na taj sektor.

Upravo zbog toga sudionici panela odgovarali su na pitanja o tome kako danas izgleda osječka kultura i umjetnost, koje aktivnosti provode kako bi zadovoljile želje i potrebe zainteresiranih korisnika njihovih usluga, što su novoga naučili tijekom krize i kakva je budućnost njihova poslovanja, postoje li programi potpore za oporavak kulturnog sektora, kao i ono najzanimljivije – koje je pozitivne promjene donijela nezgodna situacija u kojoj su se našli.

 

pODIJELI…

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin