Otokara Keršovanija 4 / 31000 Osijek

Zapratite nas

Dokkica

Predstava i radionice o mentalnom zdravlju za srednjoškolce

U sklopu programa „KORAK – Kreirajmo, Rastimo, Koračajmo!“ koji financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u partnerskim školama – Tehničkoj školi i prirodoslovnoj gimnaziji Ruđera Boškovića Osijek i Isusovačkoj klasičnoj gimnaziji s pravom javnosti u Osijeku izvedena je predstava “Da se mene pita…”
????Predstavu, premijerno izvedenu u Kinu Urania na Svjetski dan mentalnog zdravlja 2022., izveli su Nikola Radoš, Nina Vidan i Filip Sever, a kreirana je prema rezultatima istraživanja o mentalnom zdravlju koje je DOKKICA provela među srednjoškolcima Osječko-baranjske županije 2022. godine.
????Predstava progovara o temama bliskim srednjoškolskoj populaciji poput poteškoća u vršnjačkim odnosima, izvršavanju školskih obveza, odnosa s roditeljima i romantičnih odnosa uz naglasak važnosti traženja stručne pomoći.
Tema predstave dodatno će se razraditi na radionicama o mentalnom zdravlju koje ćemo održati za učenike prvih razreda partnerskih srednjih škola.
Cilj je preventivnih aktivnosti u lokalnoj zajednici podizati svijest o važnosti ranog prepoznavanja znakova narušenog mentalnog zdravlja i pravovremenog traženja pomoći.