Otokara Keršovanija 4 / 31000 Osijek

Zapratite nas

Dokkica

Poziv osnovnim školama širom Hrvatske na iskaz interesa za sudjelovanje na Festivalu učeničkih igrokaza „Pozor! Plivamo na sceni” 11

Dječji kreativni centar DOKKICA organizira 11. po redu Festival učeničkih igrokaza „POZOR! Plivamo na sceni“, ovaj puta u malo drukčijem izdanju. Festival će se održati 17. i 18. lipnja i to na virtualnoj i pravoj pozornici.

Svi prijavljeni igrokazi bit će predstavljeni na virtualnoj pozornici DOKKICE, a prosudbeno povjerenstvo Festivala odabrat će devet igrokaza koje će učenici izvesti uživo 18. lipnja u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku. Ujedno, učenici i mentori odabranih igrokaza sudjelovat će 17. lipnja u dramskim radionicama pod vodstvom dramskih pedagoga i glumaca te u zajedničkom druženju sa svim odabranim sudionicima.

DOKKICA poziva učitelje i nastavnike – voditelje dramskih skupina koji žele sudjelovati na Festivalu učeničkih igrokaza POZOR! Plivamo na sceni 11 da pošalju iskaz interesa najkasnije do 20. ožujka 2022. godine na  Online obrascu koji se može pronaći na web-stranici www.dokkica.hr ili zatražiti putem e-maila: festival.pozor@gmail.com. 

Nakon suradnje s Hrvatskim centrom za dramski odgoj i dobivenog Priznanja Hrvatskoga centra za dramski odgoj za kontinuirani rad na razvijanju dramskog i scenskog stvaralaštva djece i mladeži u lokalnoj zajednici te posebno za pokretanje i održavanje Festivala učeničkih igrokaza POZOR! Plivamo sceni, DOKKICA je odlučila sudjelovanje na Festivalu izvedbom petominutnih igrokaza omogućiti osnovnoškolskim dramskim skupinama iz cijele Hrvatske, a odabranim dramskim skupinama škola koje su udaljene 20 i više kilometara od Osijeka ove će godine biti osigurano i noćenje. 

Ciljevi su Festivala promocija dramskog i scenskog stvaralaštva djece, popularizacija kazališne umjetnosti među djecom, poticanje ljubavi prema dramskom izričaju i kazalištu te odavanje priznanja mentorima za poticanje dramskog odgoja i stvaralaštva.

Za sve informacije mogu se poslati upiti na e-mail festival.pozor@gmail.com.