Otokara Keršovanija 4 / 31000 Osijek

Zapratite nas

Dokkica

POSJET ŠPANJOLSKOJ ORGANIZACIJI MADRE CORAJE U OKVIRU ERASMUS+ PROJEKTA

Predstavnice DOKKICE i Udruge BREZA, hrvatskih partnerskih organizacija na ERASMUS+ projektu „Learning to serve: innovative school practices to foster education to common values“, sudjelovale su 18. i 19. svibnja u španjolskom gradu Jerez de la Frontera na sastanku vezanom uz daljnju provedbu ovoga projekta.

Uz trodnevne aktivnosti upoznavanja s predstavnicima partnerskih organizacija i djelovanja organizacija, s detaljnijim informacijama o projektu te pripreme predstojećih aktivnosti, posjetili smo lokaciju na kojoj je smješten veliki reciklažni centar koji vodi organizacija Madre Coraje, nositelj projekta. Model rada ovog centra temelji se na zaprimanju, sortiranju i prodaji donirane robe koja stiže iz svih područja Španjolske. Radi se o modelu u kojemu veliku ulogu imaju volonteri koji sortiraju doniranu robu prema vrsti, a onda se donirana roba stavlja u prodaju putem web shopa. Sav prihod od prodaje donirane robe ulaže se u funkcioniranje organizacije u kojoj je zaposleno čak stotinu osoba.

Nakon susreta u Španjolskoj, sljedeći se planira u Italiji na koji će DOKKICA i BREZA povesti osječke učitelje. U Italiji će se održati edukacija vezana za metodologiju učenja i implementaciju smjernica za Service-Learning projekte, nakon koje će se pripremiti edukacije za učitelje u španjolskim, hrvatskim i talijanskim školama.