Otokara Keršovanija 4 / 31000 Osijek

Zapratite nas

Dokkica

Održana tribina o vršnjačkom nasilju

Tribina na temu vršnjačkog nasilja, pod vodstvom Maje Varge Bradvice, održana je u petak, 9. listopada, u sklopu projekta Mir je moj đir koji DOKKICA provodi uz podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Na Tribini je sudjelovalo tridesetak srednjoškolaca. Uz polaznike edukacije o dramskoj metodi kazališta potlačenih i budućih izvođača predstava o vršnjačkom nasilju u sklopu ovoga projekta, na tribini su sudjelovali i učenici 3. gimnazije pod vodstvom nastavnice Katarine Moržan, kao i srednjoškolci koji su se samostalno prijavili.

Kao stručna podrška na tribini su sudjelovale dvije psihologinje s bogatim iskustvom u radu s djecom s problemima u ponašanju: Iva Bistrović iz Doma za odgoj djece i mladeži i Kristina Krulić Kuzman iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu.

Na veliko zadovoljstvo odraslih sudionika, srednjoškolci su se brzo uključili u raspravu, a dio njih podijelio je svoja traumatična iskustva s vršnjačkim nasiljem. Zastrašujuće je bilo čuti kako mladi sudionici Tribine ističu brojna iskustva i slučajeve nasilja s kojima su se susreli dok su pohađali osnovnu školu (čak i na svakodnevnoj razini…), ali u isto vrijeme zadivljujuće je čuti i doživjeti neke od njih koji otvoreno i elokventno izražavaju mišljenja i stavove o nasilju, sustavu, društvu…

Zaključci rasprave poslužit će kao temelj za osmišljavanje scenarija predstave koju će po metodi kazališta potlačenih izvoditi srednjoškolci uključeni u projekt i tako kreativno i aktivno progovarati o ovoj važnoj temi.

Više o Tribini možete pogledati  ovdje, a izvješće pročitati ovdje

Učenička evaluacija tribine.

pODIJELI…

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin