Otokara Keršovanija 4 / 31000 Osijek

Zapratite nas

Dokkica

Održana konferencija za medije u sklopu projekta „Razvoj inovativnih socijalnih usluga – Integrativni centar za savjetovanje i podršku”

U petak, 4. veljače na konferenciji za medije predstavili smo projekt “Razvoj inovativnih socijalnih usluga – Integrativni centar za savjetovanje i podršku” koji provodimo uz podršku Europskog socijalnog fonda. 

U ime DOKKICE nazočnima su se obratile Ines Novak, predsjednica, Doroteja Blagus, voditeljica programa podrške za djecu s teškoćama u razvoju i Andrea Žulj Jurišić, voditeljica psihosocijalne podrške za djecu i roditelje. U ime Općine Ernestinovo, projektnog partnera govorila je Marijana Junušić, načelnica te u ime Grada Osijeka, drugog projektnog partnera, Vesna Brezovac, viša savjetnica. 

Na konferenciji je predstavljeno i aktualno istraživanje o dostupnosti i kvaliteti usluga za djecu s teškoćama u razvoju i njihove obitelji na području Republike Hrvatske koje je pokrenula DOKKICA, a čija je provedba u tijeku, kao i aktualna kampanja ‘Jako jako bitno’ kojom DOKKICA prikuplja sredstva za razvoj usluga za djecu s teškoćama u razvoju i njihove obitelji u okviru novog Integrativnog centra za savjetovanje i podršku.

Rezultati spomenutog istraživanja bit će objavljeni u lipnju ove godine na međunarodnoj konferenciji ‘Inovativni pristupi i metode u radu s djecom s teškoćama u razvoju’ čija je priprema u tijeku.