Otokara Keršovanija 4 / 31000 Osijek

Zapratite nas

Dokkica

Obilježeni Dan planeta Zemlje i Svjetski dan knjige i autorskih prava s učenicima OŠ „Mladost” Osijek

Dječja osječka kreativna kućica u suradnji s 3. c razredom Osnovne škole Mladost pod vodstvom učiteljice Zehre Delić obilježila je Dan planeta Zemlje i Svjetski dan knjige i autorskih prava. Ciljevi integriranih aktivnosti koje omogućuju aktivnu participaciju učenika poticanje su i razvijanje potrebe za brigom o okolišu i zajednicom u kojoj živimo, poticanje aktivnog građanstva i razvoj čitateljskih kompetencija i ljubavi prema knjizi. DOKKICA već treću godinu u okviru obilježavanja Svjetskog dana knjige i autorskih prava predstavlja Kućicu – knjižnicu koju je u suradnji s Gradskom četvrti Novi grad postavila na dječje igralište na Sjenjaku 2015. godine u sklopu natječaja Zaklade Slagalica s ciljem promocije kulture čitanja i razmjene slikovnica i knjiga među stanovnicima Sjenjaka.

Zahvaljujući Danijeli Lovoković, pročelnici Upravnog odjela za prostorno planiranje, zaštitu okoliša i prirode Osječko-baranjske županije, koja je organizirala prikupljanje slikovnica za DOKKICU, Kućica – knjižnica na Sjenjaku u novoj sezoni čitanja na otvorenom ponudit će nove naslove djeci i roditeljima. Kako bi dali svoj doprinos promociji kulture čitanja i knjiga za djecu, učenici 3. c razreda otvorili su novi postav Kućice – knjižnice i postali njezini promotori. U okviru obilježavanja Dana planeta Zemlje učenici su u sklopu Zelene čistke sudjelovali u čišćenju okoliša, a nakon istraživanja naselja i opažanja svega važnoga za kulturu življenja i stanovanja, u DOKKICI su raspravljali o naselju – što naselje ima, kako se čuva, što još žele i kako se to može postići.

Kako bi dobili odgovore na važna pitanja o tome kako se može planirati uređenje naselja, pomogli su im Drago Marković, zamjenik predsjednika GČ Novi grad i Danijela Lovoković, pročelnica Odjela za arhitekturu i kulturu življenja Matice Hrvatske, ogranka Osijek te članica Društva arhitekata. Provedbom ovih aktivnosti DOKKICA želi naglasiti važnost participacije djece u skladu s Konvencijom UN-a o pravima djeteta, važnost odgoja i obrazovanja za razvoj građanskih kompetencija djece i mladih te međuinstitucionalne i međusektorske suradnje s ciljem stvaranja boljih uvjeta za rast i napredak djece te podizanja kvalitete življenja.

pODIJELI…

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin