Otokara Keršovanija 4 / 31000 Osijek

Zapratite nas

Dokkica

Obilježen Svjetski dan mlijeka u tvornici Meggle

Kako bi ukazala na važnost mlijeka, ali i pokazali kako se proizvodi ovaj visoko vrijedan prehrambeni proizvod, tvornica mlijeka Meggle u suradnji s Dječjom osječkom kreativnom kućicom i osječkim GPP-om omogućila je predškolcima iz osječkih dječjih vrtića Mak i Stribor edukativno-zabavni posjet tvornici Meggle uoči Svjetskog dana mlijeka. Mališane i njihove odgojiteljice na tramvajskim je stanicama u blizini vrtića dočekao Meggleov tramvaj s tetama iz Dokkice, koji je, zahvaljujući GPP-u, posebno organiziran za ovu prigodu i odvezao ih do Zelenog polja, gdje se nalazi osječka tvornica mlijeka.

U tvornici vrtićarci su imali priliku vidjeti kako izgleda proces proizvodnje mlijeka, jogurta i kiselog vrhnja od početka do konačnog proizvoda, kakav vide na policama trgovina.

Nakon razgledavanja tvornice, mališani su sudjelovali u maloj likovnoj radionici i animaciji uz glazbu i veselje te se počastili Meggleovim proizvodima. Nakon ugodnog druženja i novih znanja, vrtićarce je do njihovih vrtića odvezao Meggleov tramvaj. Obilježavanje Svjetskog dana mlijeka započelo je 2001. godine, kada je Organizacija za hranu i poljoprivredu UN-a naglasila važnost potrebe pristupa dovoljnoj količini visokokvalitetne hrane za uživanje u zdravom i aktivnom životu.

Mlijeko je jedan od najcjelovitijih prehrambenih proizvoda: izvor je visokokvalitetnih bjelančevina, ugljikohidrata, mliječne masti, A-vitamina, skupine B, C, D, E i K te minerala (kalcij, fosfor, kalij i magnezij).

pODIJELI…

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin