Otokara Keršovanija 4 / 31000 Osijek

Zapratite nas

Dokkica

Obilježen Svjetski dan mentalnog zdravlja

Dječji kreativni centar DOKKICA u četvrtak, 7. listopada, edukativnim kvizom o mentalnom zdravlju obilježio je Svjetski dan mentalnog zdravlja u sklopu programa Alternativni centar podrške za djecu i roditelje, koji DOKKICA provodi uz podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.
U kvizu je sudjelovalo više od 30 učenika triju srednjih škola Grada Osijeka (Medicinska škola Osijek, Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek i Ekonomska i upravna škola Osijek). Cilj je edukativnog kviza bio zabavnim aktivnostima kod mladih osvijestiti važnost brige o mentalnom zdravlju, educirati ih o nekim značajkama narušenog mentalnog zdravlja te naglasiti važnost rada na destigmatizaciji teškoća psihičkog zdravlja.

U realizaciji edukativnog kviza pomogli su Kino Urania i Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku. Programom Alternativni centar podrške za djecu i roditelje pokrenuta je kampanja za zaštitu mentalnog zdravlja djece Promijeni pogled. VAŽAN SI u sklopu koje je nastao je i istoimeni video, a djeci od 7 do 18 godina i njihovim roditeljima omogućena je besplatna savjetodavna podrška s ciljem rane prevencije u području mentalnog zdravlja.