Otokara Keršovanija 4 / 31000 Osijek

Zapratite nas

Dokkica

NOVI ODGOJNO-OBRAZOVNI PROGRAMI U DOKKICI 2023./2024.

ART LAND

Voditeljica: Ema Salaj

Termin održavanja programa: subotom 11:30 h – 13:00 h (11 – 14 god.), 13:00 h do 14:30 h (15 – 18 god.)

Dob: 11 – 18 godina

Cilj programa: Ovaj kreativni program pružit će djeci i mladima znanje, napredak,  razvoj slobode i mašte u umjetničkom izražavanju. Susrest će se s mnogim likovnim tehnikama i njihovim kombinacijama, ispitivanjem vlastitih interesa i sposobnosti, osnovama likovne umjetnosti te mnogim razdobljima u povijesti umjetnosti sve do današnjice. Program će im omogućiti bolji uvid u razvitak umjetničkog svijeta i stručniji pogled na njega. 

Mjesečna članarina: 35 €

 

MAGIJA ORIGAMIJA

Voditeljica: Kristina Zelić

Termin održavanja programa: subotom od 9:30 h do 11:00 h

Dob: 7 – 14 godina

Cilj programa: Program je namijenjen razvijanju dječje kreativnosti i mašte pomoću origami tehnike savijanja papira i izražavanju kreativnog mišljenja uz rješavanje problema, analiziranju origami dijagrama te razvoj psihomotoričkih i kognitivnih vještina upoznavanjem i upotrebom origami tehnike. U središtu poučavanja je kreativni proces izrade origami modela što polaznicima omogućuje obraćanje pozornost na detalje i preciznost te je potaknuto analitičko promišljanje, time se razvijaju intelektualne vještine polaznika čime se doprinosi i razumijevanje cjelovitog procesa pri savijanju origami modela.

Mjesečna članarina: 35 €

 

MOZGALICA

Voditeljica: Bernarda Veselovac

Termin održavanja programa:  srijedom od 18:00 h do 19:00 h

Dob: 7 – 12 godina

Cilj programa: Poboljšanje vještina analitičkog i kritičkog razmišljanja, senzomotoričkih sposobnosti i kreativnosti usvajanjem znanja o strategijama rješavanja i izradi intelektualnih izazova (zagonetke, slagalice, labirinti, dilema igre itd.). Time se poboljšava temelj za uspješnijim rješavanjem problema iz svakodnevnog života, razvija samopozdanje i samoregulacija. 

Mjesečna članarina: 35 €

 

CRTAJMO STRIP

Voditeljica: Sandra Radočaj

Termin održavanja programa:  ponedjeljkom od 19:30 h do 21:00 h

Dob: 7 – 14 godina

Cilj programa: Strip je spoj crteža i teksta koji djeci omogućava razvoj kreative maštajući avanture te crtajući junake koje sama osmisle. Djeca razvijaju vizualnu percepciju prikazivanjem motiva i kreativno razmišljanje osmišljavanjem priča koje postaju deveta umjetnost. 

Mjesečna članarina: 35 €

 

JA & KALIGRAFIJA

Voditeljica: Sandra Radočaj

Termin održavanja programa:  srijedom od 19:30 h do 21:00 h

Dob: 9 – 15 godina

Cilj programa: Kaligrafija je namijenjena djeci i odraslima kao korisna psihomotorna vježba kojom se usavršava grafomotorika, koncentracija i kontinuirana pažnja. Na kreativan način djeca usvajaju vizualnu pismenost, uljepšavaju i poboljšavaju svoj rukopis. Kaligrafija uvelike pomaže djeci i osobama sa disgrafijom. 

Mjesečna članarina: 35 €

Sa svojim pitanjima možete nam se obratiti telefonski, pozivom na broj 031/782 454 ili e-poštom na dokkica.eventi@gmail.com

Prijavnica za programe: https://forms.gle/QGXP6PVjkPRw9ir7A