Otokara Keršovanija 4 / 31000 Osijek

Zapratite nas

Dokkica

MESNA INDUSTRIJA RAVLIĆ PODRŽALA USLUGE ZA DJECU S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU U DOKKICI

Dječji kreativni centar DOKKICA u listopadu 2021. je započeo je s provedbom projekta “Razvoj inovitivnih socijalnih usluga – Integrativni centar za savjetovanje i podršku” u okviru kojega provodi besplatne usluge za obitelji djece s teškoćama u razvoju s područja Urbane aglomeracije Osijek. Projektom su zaposlili stručnjakinje za rad s djecom i obiteljima, a izazov im je bio opremiti senzornu sobu na sadašnjoj lokaciji – u Keršovanijevoj ulici. Iako je dio financijskih sredstava za razvoj ovih usluga osiguran projektom, potrebno je osigurati sredstva za održivost Centra i daljnji razvoj usluga, nakon listopada 2023. Zato su u DOKKICI pokrenuli kampanju JAKO JAKO BITNO! 

– Ovakvo nešto ne smije biti kratkoročno jer istočnom dijelu Hrvatske te su usluge neophodne! Zamislite, kad kažete da je 80 obitelji u procesu, a postoji i lista čekanja, i to samo s područja Urbane aglomeracije Osijek. Terapijski rad s djecom s različitim razvojnim teškoćama i usluge senzorne integracije uz psihosocijalnu podršku cijeloj obitelji u fokusu su rada našeg Centra. – poručuju iz DOKKICE.

Poznata su oprema senzorne sobe terapeutske ljuljačke, bazen s lopticama, prilagođena rasvjeta, motorički poligoni i sl. no tu su i brojni drugi potrošni elementi koje svakodnevno moramo iznova naručivati, poput kinetičkog pijeska, tjestenine, riže i drugih taktilnih elemenata, gelova, puhaljki, slamčica i dr. 

– Izuzetno nam je drago i zahvalni smo što je Mesna industrija Ravlić prepoznala vrijednost i važnost našeg Centra i podržala nas. Uz pomoć dobrih ljudi možemo ostvariti ovu vrijednu i važnu viziju, stvoriti samoodrživi Centar u kojem će djeca s teškoćama u razvoju, ali i djeca urednog razvoja i njihove obitelji imati siguran oslonac, kvalitetnu dokolicu i potrebne, neophodne, socijalne usluge te ovim putem pozivamo sve koji žele i mogu slijediti primjer Mesne industrije Ravlić da nas podrže.

Ivana Ravlić Devald, izvršna direktorica Ravlića i Ines Novak, predsjednica DOKKICE u senzornoj sobi na uručenju zahvalnice. (na slici gore)