Otokara Keršovanija 4 / 31000 Osijek

Zapratite nas

Dokkica

Izložba „I tata je važan” u Belom Manastiru

Danas, 16. 4. 2021., u Etnološkom centru baranjske baštine u Belom Manastiru otvorena je izložba promotivnih plakata I tata je važan. Cilj je izložbe promocija aktivnog očinstva u lokalnoj zajednici, a DOKKICA ju je organizirala u suradnji s Centrom za kulturu u Belom Manastiru kao dio istoimenog projekta kojim se promiče aktivna uloga oca u obitelji i odgoju djeteta. Projekt I tata je važan DOKKICA provodi uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Događaj je moderirala Ivana Lukić, a o aktivnome očinstvu govorili su Edo Jurić, ravnatelj Centra za kulturu grada Belog Manastira, Ines Novak, predsjednica Dječjeg kreativnog centra DOKKICA, Andrea Žulj, voditeljica psihosocijalne podrške za djecu i roditelje u DOKKICI te autorica priručnika Uloga oca u odgoju i edukativnog videa istoga naziva, koje je ukratko i predstavila na otvorenju izložbe, ravnateljica CZSS-a Beli Manastir Kristina Leventić te Dario Miler, belomanastirski supertata, tj. predstavnik aktivnih očeva u lokalnoj zajednici.

Na samome početku Edo Jurić istaknuo je da svaki muškarac može biti otac, ali da tata može biti samo netko poseban i time u jednoj rečenici sažeo sve što DOKKICA želi pokazati projektom i izložbom plakata. Kvalitetni odnosi u obitelji grade se upravo na temelju aktivnoga roditeljstva, pa tako i aktivnoga očinstva, istaknula je Ines Novak, a kao šećer na kraju Belomanastirac Dario Miler, otac tri sina u dobi od 3, 5 i 8 godina, rekao je da je uloga oca u životu i odrastanju djece vrlo važna, da otac svojoj djeci treba biti uzor, ali i najbolji prijatelj i dodao da se očevi ne trebaju sramiti nijednog posla jer je očeva odgovornost jednaka kao i majčina – dakle, nije sramotno djetetu presvuči pelenu ili skuhati ručak.

Tijekom iduća dva tjedna izložbu možete pogledati u prostoru Etnološkog centra baranjske baštine u Belom Manastiru, a u našoj fotogaleriji možete pogledati i kako je bilo na njezinu otvorenju.

pODIJELI…

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin