Cloud

Edukacija Nastavnik za budućnost

U sklopu projekta Učenje u zajednici Udruga Dokkica tijekom srpnja i rujna 2019. održala je edukaciju Nastavnik za budućnost u kojoj je sudjelovalo 17 nastavnika i stručnih suradnika.

Prvi modul edukacije, pod nazivom Održivi razvoj u školskom kurikulumu, održao se 5. 7. 2019. pod vodstvom doc. dr. sc. Renate Jukić, nositeljice kolegija Odgoj i obrazovanje za održivi razvoj na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Cilj ovoga modula bio je stjecanje znanja o integriranju sadržaja odgoja i obrazovanja za održivi razvoj u postojeće predmetne kurikulume, razvijanje svijesti o održivom razvoju te razvijanje ekološke svijesti i ekološke pismenosti kao preduvjeta održivog razvoja.

Drugi modul, pod nazivom Društveno korisno učenje, održao se 12. 7. 2019. pod vodstvom dr. sc. Nives Mikelić Preradović s Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.  Cilj modula bio je stjecanje znanja i vještina prepoznavanja potencijalnih utjecaja i korištenja strategija društveno korisnog učenja u osnovnoškolskom obrazovanju za učenike, učitelje, nastavnike, školu i zajednicu.

Osim toga, ciljevi su bili poučavanje polaznika kako se koristiti društveno korisnim učenjem kao alatom ili strategijom usmjerenom na zajednicu, razlikovati volontiranje, projektnu nastavu i društveno korisno učenje, identificirati modele za provedbu projekata društveno korisnog učenja, kreirati vlastiti plan za provedbu projekata društveno korisnog učenja na svom predmetu i provesti ga.

Treći modul, pod nazivom Virtograd – program otkrivanja talenata i poticanja cjelovitog razvoja djece, održao se 2. 9. 2019. pod vodstvom magistre psihologije Renate Križanić, predsjednice Udruge Put do uspjeha. Cilj trećeg modula bio je upoznavanje s inovativnim programima i alatima Virtograda te procesom otkrivanja svojih talenata i interesa te osvještavanje važnosti stvaranja okruženja u kojemu se učenici mogu upoznavati i razvijati dobre navike za usavršavanje talenata i vrlina.

Četvrti modul Život obojen zdravim održao se u sklopu posjeta ekofarmi u Bezdanu Nananin salaš 6. 9. 2019. pod vodstvom Gorana i Blaženke Beronje, vlasnika ekofarme. Cilj ovoga modula bio je doživjeti održivi razvoj u praksi te naučiti kako se od prirodnih resursa, ekološkim pristupom i reciklažom, može izgraditi održivi život.

pODIJELI...

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin