Otokara Keršovanija 4 / 31000 Osijek

Zapratite nas

Dokkica

DOKKICA SE UKLJUČILA U OBILJEŽAVANJE EUROPSKOG TJEDNA ODRŽIVOG RAZVOJA

Dječji kreativni centar „DOKKICA” priključio se javnoj manifestaciji Grada Osijeka te će u Europskom tjednu održivog razvoja ponuditi sljedeće aktivnosti:

Dječju ekopredstavu „Pero i Vlatko – junaci prirode” 25. rujna u 18 sati u dvorištu Dječjeg kreativnog centra „DOKKICA”. Predstava govori o zaštiti okoliša, nestanku pčela, zdravim životnim navikama, recikliranju, uštedi energije i vode,  održivom načinu života… Likovi u predstavi: papagaj Pero, medo Vlatko i Šumski (Čuvar prirode). Predstava je interaktivna i sadrži edukativne songove. Trajanje predstave: 30 minuta. Glumci: Filip Sever, Nina Vidan i Nikola Radoš, studenti Akademije za umjetnost i kulturu Osijek. Autorice predstave: Ana Škaro, učiteljica i dramska pedagoginja i Ines Novak, predsjednica Dječjeg kreativnog centra „DOKKICA”.

U online emisiji „11-ica u Dokkici” na Facebook profilu Dokkice 25. rujna u 11 sati gostovat će izv. prof. dr. sc. Renata Jukić, voditeljica Kolegija Pedagogija održivog razvoja na Odsjeku za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Osijeku, koja će govoriti o odgoju i obrazovanju za održivi razvoj. Voditeljica emisije: Ines Novak, predsjednica Dječjeg kreativnog centra „DOKKICA”.

Kao aktivan sudionik Ekofestivala u organizaciji Grada Osijeka 26. rujna ponudit će dvije kreativne radionice za djecu: EKOLABOS i EKOART te izložba radova učenika OŠ „Tin Ujević” Osijek nastalih od otpadnog materijala na kreativnim radionicama u sklopu projekta „Učenje u zajednici”. EKOLABOS nudi znanstveno-istraživačku avanturu pomoću koje djeca promišljaju o načinima korištenja otpadnog materijala te osmišljavaju koncept i izrađuju uporabne, funkcionalne modele, naprave ili igračke. Voditelj: Hrvoje Mikulić, mag. ing. el., voditelj aktivnosti za djecu. 

EKOART nudi umjetnički doživljaj stvaranja ukrasnih ili uporabnih predmeta od otpadnog materijala pomoću kojega djeca osmišljavaju novu umjetničku dimenziju svakodnevnih, otpadnih materijala. Voditeljica: Ena Janković, mag. educ. art., voditeljica aktivnosti za djecu. Radionice su osmišljene u sklopu projekta „Učenje u zajednici” koji Dokkica provodi u okviru Natječaja Ureda za udruge Vlade RH „Osnaživanje doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unapređenje ekonomske i socijalne kohezije„ Švicarsko-hrvatskog programa suradnje. Također, ponudit ćemo izložbu učeničkih radova nastalih na kreativnim radionicama u sklopu projekta „Učenje u zajednici” u OŠ „Tin Ujević” Osijek, koja je ujedno projektni partner.

pODIJELI…

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin