Otokara Keršovanija 4 / 31000 Osijek

Zapratite nas

Dokkica

DOKKICA partner Udruzi Veličanka na projektu podrške roditeljstvu

Dječji kreativni centar DOKKICA partner je Udruzi Veličanka iz Velike na projektu Kako odgojiti dijete, a ne izgubiti živce odobrenog u sklopu Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2022. godinu Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

DOKKICA će u sklopu projekta u Velikoj održavati aktivnosti za djecu i roditelje. U sklopu nadolazećeg Dječjeg tjedna u Velikoj će se u OŠ I. G. Kovačić održati aktivnosti za učenike od 1. do 8. razreda, i to dječja predstava Junaci prirode u dvorištu škole za veličke predškolce i učenike nižih razreda, dok će se za učenike viših razreda održati participativne aktivnosti. Jedna od zajedničkih aktivnosti je i informiranje i educiranje roditelja o mentalnom zdravlju djece, i to pomoću priručnika za roditelje Mentalno zdravlje djece koji je izradila je Andrea Žulj Jurišić, mag. psych., voditeljica psihosocijalne podrške za djecu i roditelje u Dječjem kreativnom centru DOKKICA, a njime se želi pomoći roditeljima u prepoznavanju važnih čimbenika koji utječu na mentalno zdravlje njihove djece.

Tijekom prve polovice 2023. godine u Velikoj će se također održavati predavanja za roditelje s ciljem jačanja roditeljskih vještina, i to pet predavanja dinamikom jednom mjesečno.