Otokara Keršovanija 4 / 31000 Osijek

Zapratite nas

Dokkica

DOKKICA – ONLINE: Za djecu, s djecom, zbog djece!

Dječji kreativni centar DOKKICA ove se godine pridružio manifestaciji Dani otvorenih vrata udruga, koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a održava se u cijeloj Hrvatskoj s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici.

Tema je ovogodišnje manifestacije Krizna situacija = šansa za novi početak?, a online aktivnostima pod nazivom DOKKICA – ONLINE: Za djecu, s djecom, zbog djece! 10. i 11. lipnja predstavit ćemo dio svojih aktivnosti, i to u online izdanju.

Krizna situacija donijela nam je nove izazove u kojima smo hrabro zaplivali i ponosno zakoračili u 10. izdanje Festivala učeničkih igrokaza POZOR! Plivamo na sceni. S obzirom na to da je u tijeku provedba spomenutog Festivala, koji ove godine okuplja oko 170 djece iz 9 županija, željeli smo vam predstaviti tu manifestaciju koja ove godine doživljava svoje jubilarno izdanje.

Na našoj podstranici možete pogledati informacije o ovogodišnjem Festivalu, kao i 22 izvedbe malih sudionika glumaca: Virtualna pozornica DOKKICE.

Dana 10. lipnja u 11 sati na Facebook stranici DOKKICE predstavit ćemo kratki pregled o devet godina provedbe Festivala POZOR! Plivamo na sceni, a 11. lipnja putem YouTubea: Svečana dodjela nagrada i Facebook Livea svečanu dodjelu nagrada sudionicima Festivala, koja će se prenositi iz Kulturnog centra Osijek.

Koliko organizacije civilnoga društva mogu doprinijeti u razvoju kulture i umjetnosti kao važnim sastavnicama odgoja, ali i kvalitete života općenito, pokazuje i činjenica da je inicijativa o promociji dramskog i scenskog stvaralaštva djece zaživjela i traje već 10 godina.