Otokara Keršovanija 4 / 31000 Osijek

Zapratite nas

Dokkica

DOKKICA održala konferenciju na Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Na Filozofskom fakultetu Osijek Dječji kreativni centar DOKKICA održao je konferenciju naziva „Suradnja nadležnih tijela u postupanju u slučaju nasilja u obitelji – resursi lokalne zajednice.“

 

Konferencija je održana u petak, 22.9., simbolično na Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama u okviru projekta Nova snaga – novi život s ciljem prikazivanja djelovanja nadležnih tijela i organizacija civilnog društva u otkrivanju i suzbijanju nasilja u obitelji, kao i dostupnih preventivnih programa namijenjenih pružanju pomoći i zaštiti osoba izloženih nasilju u obitelji u lokalnoj zajednici.

 

Sadržaj konferencije namijenjen zdravstvenim djelatnicima, djelatnicima socijalne skrbi, psiholozima, socijalnim radnicima, socijalnim pedagozima, djelatnicima odgojno-obrazovnih ustanova, predstavnicima organizacija civilnoga društva aktivnih u pružanju socijalnih usluga i drugim zainteresiranim dionicima pratilo je oko 50 sudionika.

 

Predsjednica Dječjeg kreativnog centra DOKKICA, Ines Novak, otvorila je konferenciju uvodnim obraćanjem prisutnima nakon čega je započeo I. blok izlaganja temom Metode i mreže podrške za obitelj kroz međusektorsku povezanost.

 

Stručnjaci ispred Pravnog fakulteta Osijek, Policijske uprave osječko-baranjske, Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Kliničkog bolničkog centra Osijek, Osnovne škole Vladimira Becića Osijek,  Ženske udruge Izvor, Obiteljskog centra i Dječjeg kreativnog centra DOKKICA govorili su o postupanju u slučaju nasilja u obitelji te učenjima nenasilnih oblika ponašanja. Konferenciju je zaključila psihologinja iz DOKKICE i voditeljica projekta Andrea Žulj Jurišić, predstavljanjem projekta Nova snaga – novi život.

 

Projekt Nova snaga – novi život DOKKICA provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za socijalni rad, PU Osijek i u suradnji s Hrvatskim zavodom za socijalni rad, PU Beli Manastir. Opći je cilj projekta povećanje dostupnosti izvaninstitucionalnih oblika podrške žrtvama nasilja u obitelji u njihovim lokalnim sredinama te podizanje znanja i svijesti o pravima žrtava nasilja u obitelji. Ovaj projekt financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

 

Zaključci konferencije poslužit će kreiranju pravnog okvira koji će biti dostupan na web stranici projekta Nova snaga – novi život.