Otokara Keršovanija 4 / 31000 Osijek

Zapratite nas

Dokkica

Dječja emisija „Radoznalica”

Dječja emisija Radoznalica dio je projekta Moje slobodno vrijeme koji Dječja osječka kreativna kućica provodi u suradnji s Udrugom za rad s mladima Breza, OŠ Franje Krežme i Televizijom Slavonije i Baranje uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Emisija će se emitirati svake druge nedjelje, počevši od 23. veljače pa do kraja lipnja 2014. godine. Dječja emisija Radoznalica  kolažne je emisija s različitim tematskim prilozima.

Prilog Pričalica malim gledateljima predstavlja priču. Maskota je priloga patuljak Radoznalko, čuvar male knjižnice u DOKKICI i ljubitelj priča koji za svaku emisiju bira po jednu priču. Priče pričaju Ana-Marija Kesegić, voditeljica integriranog programa za predškolsku djecu Tintilinići, Tanja Ižaković, odgojiteljica i Ines Perić, autorica emisije. Patuljka Radoznalka glumi Denny Noah Kovačević.

Prilog Tintilinići predstavlja aktivnosti u sklopu istoimenog integriranog programa za predškolsku djecu koji se provodi u DOKKICI pod vodstvom Ana-Marije Kesegić, odgojiteljice. Prilog predstavlja i goste koji s djecom rade neke zanimljive aktivnosti.

Prilog Vježbalica predstavlja vježbe za djecu koje izvode polaznici plesne radionice Dance inspiration u DOKKICI pod vodstvom tete vježbalice – Josipe Glavurdić. Prilog (Z)dravilica iz studija STV-a predstavlja intervju s gostom koji se bavi poslom iz područja zdravlja obrađujući teme važne za djecu i roditelje.

Prilog Super klinci iz studija STV-a predstavlja intervju s darovitim djetetom osnovnoškolske dobi s ciljem promoviranja darovitih učenika i poticanja djece na izvannastavne aktivnosti i kvalitetno korištenje slobodnoga vremena u svrhu razvoja vlastitih potencijala.

Prilog Informativka predstavlja zanimljiva događanja u Osijeku za djecu i projekte osnovnih škola s ciljem informiranja o aktivnostima za djecu, promoviranja školskih projekata, zdravih životnih stilova i sl.

Prilog Četvrtak za 5 predstavlja aktivnosti u sklopu istoimenog programa za učenike osnovnih škola koji provodi DOKKICA u suradnji s osnovnim školama grada Osijeka. Gosti su priloga učenici jednog razreda u pratnji učiteljice koji sudjeluju u nekoj aktivnosti u DOKKICI ili na nekoj drugoj lokaciji. Aktivnosti vode kreativni gosti uz asistenciju voditelja aktivnosti iz DOKKICE i volontera. Cilj je ovoga priloga predstaviti zanimljive aktivnosti za učenike, kreativne goste i potaknuti ih na aktivnosti koje se mogu provoditi u slobodno vrijeme.

Prilog Kuhajmo zdravo predstavlja istoimenu kuharsku radionicu koja se provodi u DOKKICI u suradnji s učenicima produženog boravka OŠ Franje Krežme, a vode je različiti kuharski gosti uz asistenciju  voditelja aktivnosti iz DOKKICE i volontera. Cilj je ovoga priloga predstaviti aktivnosti u sklopu kuharske radionice, a cilj je radionice naučiti djecu jednostavnoj pripremi različitih jela, poučiti ih zdravoj prehrani, ponašanju za stolom i sl.

Prilog Zemlja bez granica predstavlja promotivne filmove istoimenog festivala za djecu i mlade koji organizira Udruga za rad s mladima Breza od 2004. godine u Osijeku (te iznimno 2010. godine i u Zadru). U svakoj emisiji predstavlja se (kronološki) po jedan promotivni film s ciljem promoviranja festivala među djecom i roditeljima i informiranja gledatelja o najvećem festivalu za djecu i mlade u kontinentalnoj Hrvatskoj.

https://www.youtube.com/watch?v=YMIPzHQ99ck

pODIJELI…

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin