Otokara Keršovanija 4 / 31000 Osijek

Zapratite nas

Dokkica

9. Festival učeničkih igrokaza POZOR! Plivamo na sceni

Dana 31. kolovoza organiziramo 9. Festival učeničkih igrokaza POZOR! Plivamo na sceni. Festival će se održati ispred Kulturnog centra Osijek, a početak je planiran za 19 sati.

Na Festivalu će učenici osnovnih škola izvesti 5 igrokaza: #Popularni (OŠ Zmajevac, PŠ Novi Bezdan), JeDNO (OŠ Vladimira Becića Osijek), Pokrenimo se, hitno! (OŠ Frana Krste Frankopana Osijek), Možemo sve (OŠ Ljudevita Gaja Osijek), Budi i ti kao lav (OŠ Mladost Osijek). Uz izvedbe učeničkih igrokaza publika će moći uživati i u glazbeno-plesnom dijelu programa uz nastup članova Dječjeg benda DOKKICE i plesača Plesnog studija Wings. Ulaz je slobodan.

Cilj je Festivala promicanje dramskog odgoja i dječjeg dramskog stvaralaštva osnovnih škola Osječko-baranjske županije, promicanje ljubavi prema kazalištu, kao i odavanje priznanja nastavnicima koji se bave dramskim odgojem. Ove je godine Festival dio projekta Održivi razvoj kroz dramski odgoj koji DOKKICA provodi u partnerstvu s 13 osnovnih škola, Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića u Osijeku i Hrvatskim centrom za dramski odgoj, pa su učenički igrokazi stvarani u okviru tema održivog razvoja, a svaki je vezan za jedan ili više Globalnih ciljeva održivog razvoja.

U okviru projekta planira se održati i tematski okrugli stol na kojemu će se sa stručnjacima – dr. sc. Vladom Krušićem, Snježanom Čubrilo, Ivanom Kristijanom Majićem i Stelom Macakanja-Baćić moći razgovarati o dramskom odgoju.

pODIJELI…

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin