Cloud

9. Festival učeničkih igrokaza POZOR! Plivamo na sceni

Dana 31. kolovoza organiziramo 9. Festival učeničkih igrokaza POZOR! Plivamo na sceni. Festival će se održati ispred Kulturnog centra Osijek, a početak je planiran za 19 sati.

Na Festivalu će učenici osnovnih škola izvesti 5 igrokaza: #Popularni (OŠ Zmajevac, PŠ Novi Bezdan), JeDNO (OŠ Vladimira Becića Osijek), Pokrenimo se, hitno! (OŠ Frana Krste Frankopana Osijek), Možemo sve (OŠ Ljudevita Gaja Osijek), Budi i ti kao lav (OŠ Mladost Osijek). Uz izvedbe učeničkih igrokaza publika će moći uživati i u glazbeno-plesnom dijelu programa uz nastup članova Dječjeg benda DOKKICE i plesača Plesnog studija Wings. Ulaz je slobodan.

Cilj je Festivala promicanje dramskog odgoja i dječjeg dramskog stvaralaštva osnovnih škola Osječko-baranjske županije, promicanje ljubavi prema kazalištu, kao i odavanje priznanja nastavnicima koji se bave dramskim odgojem. Ove je godine Festival dio projekta Održivi razvoj kroz dramski odgoj koji DOKKICA provodi u partnerstvu s 13 osnovnih škola, Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića u Osijeku i Hrvatskim centrom za dramski odgoj, pa su učenički igrokazi stvarani u okviru tema održivog razvoja, a svaki je vezan za jedan ili više Globalnih ciljeva održivog razvoja.

U okviru projekta planira se održati i tematski okrugli stol na kojemu će se sa stručnjacima – dr. sc. Vladom Krušićem, Snježanom Čubrilo, Ivanom Kristijanom Majićem i Stelom Macakanja-Baćić moći razgovarati o dramskom odgoju.

pODIJELI...

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin