Otokara Keršovanija 4 / 31000 Osijek

Zapratite nas

Dokkica

2. Festival slikovnice Čuvari priča

Drugi Festival slikovnice Čuvari priča u organizaciji Udruge za rad s mladima Breza, Gradske i sveučilišne knjižnice u Osijeku, Studija za promicanje kulture i kreativnoga izražavanja – GEKKO i Dječje osječke kreativne kućice DOKKICE uspješno je održan 1. i 3. srpnja.

I ove godine Festival je u programu organiziranom u prostorima Gradske i sveučilišne knjižnice u Osijeku ponudio raznolike radionice za djecu, ali i njihove roditelje, bake, djedove.

Tijekom cjelodnevnog programa u petak, posjetitelji su mogli sudjelovati u lutkarskoj radionici, družiti se uz slikovnicu s prikolicom – pričalicom, saznati kako nastaje radijska emisija, što je to Kvakač. Organizirano je i predstavljanje slikovnice Vjeverice u obitelji medvjeda Hane Rižovski Delogu i predstavljena izložba ilustracija Manuela Šumberca Čuvari priča. Spomenuta izložba i  pričaonica Kradljivica ključeva Marte Marie Mekovec de Carvalho, održana u nedjelju u Galeriji Waldinger, sadržaji su Festivala uvršteni i u ovogodišnje Osječko ljeto kulture.

pODIJELI…

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin