Otokara Keršovanija 4 / 31000 Osijek

Zapratite nas

Dokkica

Predstava „Budi kao mi” u osječkim srednjim školama

Učenici uključeni u projekt Mir je moj đir osmislili su scenarij za predstavu nastalu metodom kazališta potlačenih pod nazivom Budi kao mi. Nakon uvježbavanja na radionicama kazališta potlačenih u DOKKICI, predstava je izvedena pet puta u četiri osječke srednje škole.

Unatoč epidemiološkim ograničenjima i nemogućnostima okupljanja za vrijeme trajanja projekta, predstava je, uživo, uspješno izvedena u četiri osječke srednje škole. Ekonomska i upravna škola Osijek, Medicinska škola Osijek i Isusovačka klasična gimnazija s pravom javnosti u Osijeku partnerske su škole na projektu Mir je moj đir u kojima je izvedbu pogledalo stotinjak učenika, a želju da gostujemo kod njih iskazala je i III. gimnazija Osijek te je 2. b razred ponudio sjajne intervencije u predstavi.

Svi su domaćini istaknuli zadovoljstvo suradnjom s DOKKICOM te pohvalili metodu kazališta potlačenih, a tehniku forum teatra opisali kao kreativnu i zanimljivu te posebno vrijednu kada se s mladima raspravlja o vršnjačkom nasilju.

pODIJELI…

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin