Otokara Keršovanija 4 / 31000 Osijek

Zapratite nas

Dokkica

Obilježen Svjetski dan smijeha na Trgu Slobode

Svjetski dan smijeha obilježen je na osječkom Trgu slobode u organizaciji DOKKICE. U projektu su sudjelovali učenici osječkih osnovnih škola i polaznici vrtića koji su likovnim uradcima doprinijeli veseloj atmosferi.

 – Smijem se rado, posebno me je veselilo što smo u školi crtali nasmijano lice, koje je sada ovdje izloženo. – rekla je učenica četvrtog razreda Prosvjetno-kulturnog centra Mađara.

U živahnom ritmu pjevajući kako Smijeh nije grijeh prolaznike su uveseljavali učenici četvrtih razreda OŠ Mladost, a s njima su ubrzo zapjevali svi nazočni. Interpretacije razdraganih mališana  popratio je Kruno Đuričić, ulični svirač. Kako bi nasmijani dan ostao ovjekovječen pobrinuo se fotograf Igor Miličić koji je s vrha nebodera uslikao performance Dječji smiley.

Njegova je namjera fotografiju poslati portalu koji objavljuje neobične fotografije. Iz prave perspektive ovaj su performance mogli doživjeti hodači na štulama, čiji je cilj bio prenijeti poruku kako veseli, vedri i nasmijani ljudi mogu doseći neviđene visine. U natjecanju za najbolji osmijeh sudjelovali su mnogi. Hrapavi, isprekidani, dugački, kratki, poneki ispunjeni tremom, osmjesi su koje su dijelili natjecatelji žiriju u kojem je sjedio i popularni pantomimičar Frki, polufinalist Supertalenta 2010. godine. Žiri je najviše nasmijala Leonarda Sudarić iz DV Vedri dani. Događaj je završen plesom, glazbom, igrom pantomime i obiljem smijeha svih prisutnih.

pODIJELI…

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin