Za srednjoškolce...

Razlog pokretanja programa

Sve više maturanata ima problema s pisanjem eseja i odabirom nastavnih sadržaja koji su važni za uspješno polaganje državne mature prilikom samostalne pripreme za ispit iz Hrvatskoga jezika. Ako se želite kvalitetno pripremiti za ispit državne mature iz Hrvatskoga jezika, nemojte čekati. Upišite se na program Pripreme za državnu maturu iz Hrvatskoga jezika i obećavamo vam – nećete požaliti. Od priprema u Dokkici možete očekivati sljedeće: suvremen pristup nastavi, poticajno nastavno ozračje, nastavne sadržaje usklađene sa zahtjevima koje postavlja ispitni katalog za državnu maturu iz Hrvatskoga jezika u tekućoj školskoj godini, ugodnu i prijateljsku radnu atmosferu, dodatne nastavne materijale za vježbu, upute kako napisati što bolji esej te mogućnost rješavanja testova iz Hrvatskoga jezika s prošlih ispita državne mature. Uz sve to, u skladu s epidemiološkim mjerama nastava će se po potrebi izvoditi na daljinu (online). Važno je naglasiti i da će se na Pripremama za državnu maturu iz Hrvatskoga jezika u Dokkici naglasak staviti na sadržaje koji se u školama nedovoljno obrađuju, pa će se mnogo pažnje posvetiti i pripremi polaznika za što kvalitetnije pisanje školskoga eseja. 

Cilj programa

Cilj je programa Pripreme za državnu maturu iz Hrvatskoga jezika ponoviti sve nastavne sadržaje koji se ispituju višom (A), odnosno nižom (B) razinom ispita državne mature iz Hrvatskoga jezika i pripremiti polaznike za njegovo uspješno polaganje. Po završetku programa polaznici će utvrditi sva svoja znanja vezana za hrvatski jezik, kao i svoja književnopovijesna i književnoteorijska znanja koja se provjeravaju ispitom državne mature, a sadržaji programa bit će prilagođeni razini zahtjevnosti ispita (viša (A) ili osnovna (B) razina) koju polaznici odaberu.

Voditeljica programa Ivana Majksner magistra je edukacije hrvatskoga jezika i književnosti i filozofije, dugogodišnja lektorica internetskog portala Studentski.hr i voditeljica emisije s jezičnim savjetima Gram po gram na Radiju 92 FM, a pripreme za državnu maturu u Dokkici (uživo i na daljinu) uspješno održava već drugu godinu.   

Pripremi se za državnu maturu iz Hrvatskoga jezika brzo i lako – zaigraj kviz ili riješi križaljku!

KVIZ: KNJIŽEVNOST

KVIZ: HRVATSKI JEZIK

KRIŽALJKA: KNJIŽEVNOST

KRIŽALJKA: HRVATSKI JEZIK

 

 

Termini održavanja određuju se u dogovoru s polaznicima

Članarina: 300 kuna 

Ispunite prijavnicu!