Cloud
sjenjak-u-akciji

Sjenjak u akciji

Dokkica je u suradnji s gradskom četvrti Novi grad provela inicijativu Sjenjak u akciji u kojoj je obnovljen i umjetnički oplemenjen vanjski dio prostora ispred robne kuće na adresi Sjenjak 133 radi omogućavanja kvalitetnije organizacije budućih aktivnosti koje za građane organiziraju Dokkica, Udruga Auxilium, ŠPU Fenix, Udruga umirovljenika te ostale zainteresirane udruge i građani. 

U izradi umjetničkog mozaika sudjelovali su studenti Umjetničke akademije Vinko Vidmar, Dražen Mesarić, Ena Janković, Ena Gilih, Martina Kovačević i Marin Meković te ljubiteljice kreativnog rada Renata Božić i Janett Zoghbi. Inicijativa Sjenjak u akciji proglašena je najpoticajnijom građanskom akcijom 2015. godine, za što je Dokkici uručena nagrada u sklopu natječaja za građanske akcije Zaklade Slagalica Naš doprinos zajednici

Dokkica je pobijedila u konkurenciji deset najboljih, od ukupno 25 provedenih građanskih akcija, i osvojila 443 od ukupno 1312 glasova.

Financira: Zaklada za razvoj lokalne zajednice Slagalica

Ukupna vrijednost inicijative: 30.700,00 kuna

Trajanje: 1. kolovoza – 30. rujna 2015. 

Ciljevi inicijative: Opći je cilj bio uređenje dijela prostora gradske četvrti Novi grad kako bi se kvalitetnije mogle provoditi aktivnosti za djecu, mlade i ostale građane. Specifični su ciljevi inicijative bili uklanjanje grafita na kamenim pločama na pročelju zgrade, bojenje betonskih stuba amfiteatra, uređenje okomitih betonskih površina, čišćenje zapuštenih dijelova skloništa te bojenje njegovih zidova i metalnih površina. 

Mjerljivi rezultati postignuti provedbom inicijative:

– uklonjeni su grafiti na kamenim pločama

– obnovljeni su oštećeni dijelovi stubišta

– uređen je mali amfiteatar

– uređene su žardinjere i ostale okomite betonske površine

– obojeni su unutrašnji zidovi prostora

– obojene su i uređene metalne površine ispred robne kuće  

– 50 volontera uključeno je u provedbu inicijative

– povećana je kvaliteta prostornih kapaciteta gradske četvrti Novi grad 

– građani obaviješteni različitim medijskim objavama uključeni su u akciju.

slagalica