Cloud
U vlastitoj produkciji Dječji kreativni centar DOKKICA kreirao je dječji kazališni festival (2012. – 2020.), dječju odgojno-obrazovnu televizijsku emisiju Radoznalica u suradnji s Televizijom Slavonije i Baranje (2014. i 2015.), online emisiju uživo 11-ica u DOKKICI na društvenoj mreži Facebook (2020.) i dvije predstave za djecu (2020.): Pero i Vlatko – junaci prirode i Kako je Vlatko upoznao Božić.
Od ostalih videoprodukcija ističemo:  

Festival učeničkih igrokaza „POZOR! Plivamo na sceni”

POZOR! Plivamo na sceni projekt je nastao 2012. godine kao ideja o promociji scenskog stvaralaštva osnovnoškolske djece, i to kao natjecanje u petominutnim izvedbama učeničkih igrokaza nastalih u sklopu školskih dramskih grupa.
„Imala sam želju da učenici, koji vole glumiti, barem na jedan dan stanu na prave kazališne daske i osjećaju se kao pravi glumci.”, riječi su Ines Novak, idejne začetnice projekta.
Ideju je prihvatilo Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku te postalo partner u organizaciji ovog događaja koji se od 2012. godine održava svake godine povodom obilježavanja Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade (20. ožujka). Prve dvije godine događaj je organiziran kao natjecanje, a 2013. godine DOKKICA je na prijedlog nastavnika mentora odlučila događaj organizirati kao festival.
Ciljevi su Festivala promocija dramskog i scenskog stvaralaštva djece, popularizacija kazališne umjetnosti među djecom, poticanje ljubavi prema dramskom izričaju i kazalištu te priznanje dramskog stvaralaštva učenika i nastavnika osnovnih škola. Idejna je začetnica projekta i autorica himne Festivala Ines Novak, dok je prvi glazbeni aranžman himne napravio Krunoslav Đuričić, a drugi Darko Ocvirk. Idejna je začetnica maskote Ribice Suzana Vargović, predsjednica Udruge Breza, a autorica vizualnog identiteta Festivala i maskote Nikolina Dinješ, grafička dizajnerica i ilustratorica.
Festival učeničkih igrokaza POZOR! Plivamo na sceni održava se svake godine u ožujku u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku. Za sudjelovanje u Festivalu nastavnice mentorice prijavljuju svoje učenike i igrokaze putem javnog poziva. U Festivalu sudjeluje ocjenjivački tim u sastavu stručnjaka u području dramskog odgoja i kazališne umjetnosti, a katkada i dječji predstavnici – polaznici Dramskog studija Kazališta. Ocjenjivački tim dodjeljuje nagrade za igrokaze u određenim kategorijama koje se definiraju nakon izvedbi, sukladno specifičnostima svake izvedbe. Nagrada Ribica dodjeljuje se u obliku originalne skulpture, a dodjeljuje se svakoj dramskoj grupi – sudioniku Festivala uz zahvalnicu, a svaki sudionik – mali glumac, dobiva i priznanje za glumačko ostvarenje.
Festival je tijekom godina dobio podršku Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka, a ove se godine Festival održao u okviru projekta Održivi razvoj kroz dramski odgoj uz financijsku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja i Grada Osijeka.
Za taj Festival DOKKICA je 28. prosinca 2020. godine dobila i Priznanje Hrvatskoga centra za dramski odgoj za kontinuirani rad na razvijanju dramskog i scenskog stvaralaštva djece i mladeži u lokalnoj zajednici te posebice za pokretanje i održavanje festivala Pozor! Plivamo na sceni. Autorica je Festivala Ines Novak, predsjednica DOKKICE. O Priznanju Hrvatskog centra za dramski odgoj, među brojnim medijima, izvijestili su i  HRT-ov Radio Osijek, a objava Priznanja predstavljena je i prilogom na YouTube kanalu DOKKICE:  Video o dodjeli Priznanja DOKKICI.  
Videopriloge o Festivalu možete pogledati u nastavku:
POZOR! Plivamo na sceni 1 (2012.)
Broj sudionika: 70 učenika iz 9 osnovnih škola
Autorice nagrade Ribica: Štićenice Stambene zajednice Breza
Voditelji: Ivica Lučić i Ines Novak
 
POZOR! Plivamo na sceni 2 (2013.)
Broj sudionika: 62 učenika iz 7 osnovnih škola
Autorice nagrade Ribica: Vedrana Miškić
Voditelji: Ivica Lučić i Ines Novak
POZOR! Plivamo na sceni 3 (2014.)
Broj sudionika: 100 učenika iz 9 škola
Voditelji: Mia Marković, David Uranjek, Hanna Kristić i David Đorđijevski
POZOR! Plivamo na sceni 4 (2015.)
Broj sudionika: 73 učenika iz 7 osnovnih škola
Autorice nagrade Ribica: Tomislava Brajdić
Voditelji: Mia Marković i David Uranjek
POZOR! Plivamo na sceni 5 (2016.)
Broj sudionika: 65 djece iz 8 osnovnih škola
Autorice nagrade Ribica: Tomislava Brajdić
Voditelji: Mirna Šmit i Ines Novak te polaznici Lutkaonice u DOKKICI
POZOR! Plivamo na sceni 6 (2017.)
Broj sudionika: 150 učenika iz 10 osnovnih škola
Autorice nagrade Ribica: Ljubica Jozić
Voditelji: Lovro Zelić, Mirna Šmit
POZOR! Plivamo na sceni 7 (2018.)
Broj sudionika: 103 učenika iz 10 osnovnih škola
Autorice nagrade Ribica: Ena Janković
Voditelji: Lovro Brekalo, Klara Lendić i Mirna Šmit
POZOR! Plivamo na sceni 8 (2019.)
Broj sudionika: 143 učenika i učenica iz 17 osnovnih škola
Autorice nagrade Ribica: Ena Janković
Voditelji: Maja Varga
POZOR! Plivamo na sceni 9 (2020.)
Broj sudionika: 55 učenika iz 5 osnovnih škola
Autorice nagrade Ribica: Nikolina Dinješ
Voditeljica: Maja Varga

Dječja odgojno-obrazovna emisija „Radoznalica”

Radoznalica je dječja odgojno-obrazovna televizijska emisija koja je nastala 2014. godine u sklopu projekta Moje slobodno vrijeme financiranog sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja. Serijal od 20 epizoda emisije sniman je i emitiran tijekom 2014. i 2015. godine na Televiziji Slavonije i Baranje. Emisija je sadržavala brojne tematske priloge za djecu, odgojitelje, nastavnike i roditelje, a njezina je posebna vrijednost u tome što su u njezinu stvaranju sudjelovala djeca kao TV-voditelji, novinari i reporteri. U prvoj sezoni snimljeno je i emitirano 10 emisija, o čemu su, među ostalima, pisali  Glas Slavonije i portal SIB.hr, a u drugoj sezoni isto toliko, o čemu je, među ostalima, pisao i  portal Osijek031. Autorica je emisije Ines Novak, predsjednica DOKKICE. Emisije su postavljene i na YouTube kanal DOKKICE: Epizode emisije Radoznalica.

Online emisija „11-ica u Dokkici”

11-ica u Dokkici online je emisija koja uživo predstavlja inspirativne i kreativne ljude koji svojim životom i radom zaslužuju pozornost javnosti. To su uglavnom stručnjaci, kreativci i društveno angažirane osobe čiji je rad vezan za djecu i mlade. Emisija se prenosi petkom u 11 sati na Facebook stranic i  DOKKICE u trajanju do sat vremena. O pokretanju emisije možete pročitati u članku na  Portalu OSkultura. Autorica je i voditeljica emisije Ines Novak, predsjednica DOKKICE. Sva dosadašnja gostovanja predstavljena su na  Facebook stranici emisije.
 

Ekopredstava za djecu „Pero i Vlatko – junaci prirode”

2020. godine DOKKICA je u suradnji sa stručnom suradnicom, dramskom pedagoginjom Anom Škaro i studentima glume s Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku napravila dječju ekopredstavu Pero i Vlatko – junaci prirode čija je premijera najavljena i u  emisiji Hrvatske televizije Dobro jutro, Hrvatska, a premijeru su 31. srpnja 2020. popratili, osim brojnih internetskih portala i  HRT-ov Radio Osijek  te  Glas Slavonije. Predstava je izvedena i 26. rujna 2020. u sklopu Eko festivala u Osijeku. Predstavu je pogledalo oko 200 djece i roditelja.

Predstava za djecu „Kako je Vlatko upoznao Božić”

U prosincu 2020. DOKKICA premijerno online izvodi novu predstavu Kako je Vlatko upoznao Božić, a predstavu je, uz još dvije izvedbe tijekom prosinca, pogledalo 280 obitelji s više od 400 djece diljem Hrvatske. O predstavi su izvijestili brojni portali, ali i HRT-ov Radio Osijek, a  teaser predstave objavljen je na društvenim mrežama.