U vlastitoj produkciji Dječji kreativni centar DOKKICA kreirao je dječji kazališni festival (2012. – 2020.), dječju odgojno-obrazovnu televizijsku emisiju Radoznalica u suradnji s Televizijom Slavonije i Baranje (2014. i 2015.), online emisiju uživo 11-ica u DOKKICI na društvenoj mreži Facebook (2020.) i dvije predstave za djecu (2020.): Pero i Vlatko – junaci prirode i Kako je Vlatko upoznao Božić.
Od ostalih videoprodukcija ističemo:  

Festival učeničkih igrokaza „POZOR! Plivamo na sceni”

POZOR! Plivamo na sceni projekt je nastao 2012. godine kao ideja o promociji dječjeg scenskog stvaralaštva, i to kao natjecanje u petominutnim izvedbama igrokaza nastalih u sklopu dramskih grupa osnovnih škola.

„Imala sam želju da učenici, koji vole glumiti, barem na jedan dan stanu na prave kazališne daske i osjećaju se kao pravi glumci.”, riječi su Ines Novak, idejne začetnice projekta. Ideju je prihvatilo Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku te postalo partner u organizaciji tog događaja, koji se od 2012. godine održava svake godine povodom obilježavanja Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade (20. ožujka). Prve dvije godine događaj je organiziran kao natjecanje, a 2013. godine DOKKICA je na prijedlog nastavnika mentora odlučila događaj organizirati kao festival.

Ciljevi su Festivala promocija dramskog i scenskog stvaralaštva djece, popularizacija kazališne umjetnosti među djecom, poticanje ljubavi prema dramskom izričaju i kazalištu te priznanje dramskog stvaralaštva učenika i nastavnika osnovnih škola.

Idejna je začetnica projekta i autorica himne Festivala Ines Novak, dok je prvi glazbeni aranžman himne napravio Krunoslav Đuričić, a drugi Darko Ocvirk.

Idejna je začetnica maskote Ribice Suzana Vargović, predsjednica Udruge za rad s mladima Breza, a autorica vizualnog identiteta Festivala i maskote ilustratorica Nikolina Dinješ.

Festival se redovito održavao ožujku u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku dok je, iznimno 2020. godine, zbog pandemije, održan u kolovozu ispred Kulturnog centra Osijek.

Za sudjelovanje u Festivalu nastavnici mentori prijavljuju svoje učenike i igrokaze putem javnog poziva.

U Festivalu sudjeluju stručnjaci u području dramskog odgoja i kazališne umjetnosti, a katkada i dječji predstavnici – polaznici Dramskog studija Kazališta kao članovi stručnog povjerenstva Festivala. Stručno povjerenstvo dodjeljuje nagrade za igrokaze u određenim kategorijama sukladno specifičnostima svake izvedbe.

Nagrada Ribica dodjeljuje se u obliku originalne skulpture, a dodjeljuje se svakoj dramskoj grupi koja sudjeluje na Festivalu uz zahvalnicu, dok svaki dječji sudionik dobiva i priznanje za glumačko ostvarenje.

Financijsku podršku Festivalu tijekom proteklih godina dali su Osječko-baranjska županija i Grad Osijeka, dok se u 2020. godini održao u okviru projekta Održivi razvoj kroz dramski odgoj uz financijsku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja i Grada Osijeka.

Do 2020. godine u Festivalu su izvedena 82 učenička igrokaza u kojima je sudjelovao 821 učenik iz 82 osnovne škole s područja Osječko-baranjske županije.

Dječji kreativni centar DOKKICA 28. prosinca 2020. godine dobio je Priznanje Hrvatskoga centra za dramski odgoj za kontinuirani rad na razvijanju dramskog i scenskog stvaralaštva djece i mladeži u lokalnoj zajednici te posebice za pokretanje i održavanje Festivala Pozor! Plivamo na sceni. O Priznanju Hrvatskog centra za dramski odgoj, među brojnim medijima, izvijestili su i HRT-ov Radio Osijek, a objava dodjele Priznanja predstavljena je i prilogom na YouTube kanalu DOKKICE: Video o dodjeli Priznanja DOKKICI.

Videopriloge o Festivalu možete pogledati u nastavku: