Kratak opis projekta:

Projekt Oprez!net provodi se s ciljem prevencije elektroničkoga nasilja senzibiliziranjem djece i roditelja na području posebne državne skrbi u Aljmašu, Dalju i Erdutu na elektroničko nasilje i educiranjem o alatima zaštite i mogućnostima prijave internetskog zlostavljanja. u partnerstvu s Udrugom Breza i Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu uz financijsku potporu Ministarstva socijalne politike i mladih. 

Projekt se provodio do rujna 2013. do ožujka 2014.

Ciljevi:

Opći je cilj projekta senzibiliziranje djece i roditelja na području posebne državne skrbi na elektroničko nasilje i educiranje o alatima zaštite i mogućnostima prijave internetskog zlostavljanja. Specifični su ciljevi projekta prevencija elektroničkog nasilja kod djece na području posebne državne skrbi, senzibiliziranje djece i roditelja na elektroničko nasilje i njegovu utjecaju na psihosocijalno stanje djeteta, edukacija roditelja o  sigurnoj upotrebi interneta, podizanje razine svijesti o elektroničkom nasilju i metodama njegova suzbijanja.

 

Partneri:

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu

Udruga za rad s mladima Breza

Financijska podrška:

Ministarstvo socijalne politike i mladih: 30.000,00 kuna

Rezultati projekta:

– više od 70 djece educirano je o elektroničkom i internetskom nasilju

– 50-ak roditelja educirano je o internetskom zlostavljanju i sigurnoj upotrebi interneta

– više od 6 nastavnika sudjelovalo je u edukacijama o internetskom zlostavljanju i sigurnoj upotrebi interneta

– snimljen edukativni spot Tko sam ja? emitiran i na Televiziji Slavonije i Baranje u sklopu dječje emisije Radoznalica https://www.youtube.com/watch?v=Lce4ytwvlG0

– održane kreativne radionice izrade stripa i filmske radionice.

Vijesti iz projekta