Cloud

Dokkica obilježila Međunarodni dan dječjih prava

Obilježavanje Međunarodnog dana dječjih prava Dokkica je upriličila današnjom online emisijom „11-ica u Dokkici” posvećenoj dječjim pravima uz gošću Sanju Vladović, savjetnicu pravobraniteljice za djecu iz regionalnog ureda u Osijeku, a u 13 sati započeo je webinar „Dječja participacija u javnim politikama i odlučivanju” na kojemu su dr. sc. Ivana Borić i dr. sc. Arijana Mataga Tintor predstavile „Smjernice za kvalitetnu participaciju djece u javnim politikama i odlučivanju” te razgovarale o dječjim pravima i dječjoj participaciji. 
 
U webinaru aktivno su sudjelovali i Nera Grđan, osječka dječja gradonačelnica, kao predstavnica grada domaćina webinara, i Matija Dražetić, član Savjetodavnog odbora za dječju participaciju Ureda UNICEF-a za Hrvatsku i član Dječjeg gradskog vijeća Velike Gorice. Na webinaru je sudjelovalo 90-ak ljudi iz različitih dijelova Hrvatske, ali i inozemstva. U dijelu webinara posvećenom raspravi aktivno su se uključili i neki od ostalih sudionika, a brojni su sudionici istaknuli zadovoljstvo i korisnost sudjelovanja. Dječji sudionici webinara Nera i Matija danas su u svojoj ulozi promicatelja dječje participacije imali priliku dati i izjave za dječju emisiju „Veliki i mali” HRT Radija Osijek. 
 
Webinar su moderirale Ines Novak i Maja Varga Bradvica, a zahvaljujući atraktivnoj temi webinara Dokkica je dobila i upite za ustupanje snimke webinara.
 
Iako je proteklih godina Dokkica obilježavanja Međunarodnog dana dječjih prava provodila organizacijom javnih događanja u kojima su aktivno i kreativno sudjelovala djeca, ove je godine, zbog aktualne situacije, posvećenost ovoj važnoj temi prilagođena dostupnim mogućnostima. Kao članica Savjetodavnog odbora za dječju participaciju, Dokkica je osječkom gradonačelniku i osječko-baranjskom županu dostavila primjerke publikacije „Smjernice za kvalitetnu participaciju djece u javnim politikama i odlučivanju” (izdane u listopadu 2020.) uz apel na promišljanje o vrijednostima dječje participacije u javnim politikama i odlučivanju.
 
 

pODIJELI...

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin