I tata je važan

„I tata je važan“ je projekt poticanje očeva na veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu kroz kampanju, predavanja i program podrške očevima u Dokkici.
Specifični ciljevi projekta su: promocija rodne ravnopravnosti i aktivnog očinstva u obiteljskom životu, unaprjeđenje savjetodavnog rada s očevima u lokalnoj zajednici te podrška budućim roditeljima u jačanju roditeljskih kompetencija.
Projekt se provodi uz podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Partneri u projektu su Dom zdravlja Osijek i Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije.
Izravni korisnici su mladi roditelji (uglavnom budući) i to polaznici trudničkih tečajeva za roditelje u Osijeku te ostali očevi odnosno bračni partneri koji žele poboljšati svoj partnerski odnos i roditeljske uloge u odgoju djece.
U sklopu projekta sadržajno će se proširiti postojeći program trudničkog tečaja za roditelje, u koji će se uvrstiti tema/predavanje o roditeljstvu odnosno pozitivnim učincima uključenosti oca u obitelj, brigu i odgoj djece.
Projektom će biti obuhvaćeno najmanje 500-injak roditelja koji će, osim predavanja u sklopu tečaja, imati mogućnost uključivanja u program podrške za očeve u sklopu Dokkice, tzv. „Ured za super-tate“. U sklopu programa podrške za očeve u Dokkici će se organizirati individualna i grupna podrška očevima i/ili partnerima – roditeljima koji će na ovaj način moći osnažiti svoje roditeljske kompetencije, osvijestiti razumijevanje rodne ravnopravnosti u obiteljskom životu za dobrobit djeteta/ce, partnerskih odnosa i obitelji u cjelini.
Kampanjom će se promovirati pozitivno/uključeno očinstvo i to kroz edukativni film, promo-spot, radijski jingl, promotivne plakate, letke i tribine u sjedištima centara za socijalnu skrb: Osijek, Đakovo, Valpovo, Donji Miholjac, Beli Manastir, Našice. Suradnjom s centrima za socijalnu skrb, zdravstvenim ustanovama, predstavnicima lokalne samouprave, stručnjacima, organizacijama civilnoga društva i resornim tijelima u provedbi kampanje kroz projekt će se nastojati pozitivno utjecati na lokalnu zajednicu s ciljem podizanja senzibiliteta za pitanje rodne ravnopravnosti u obitelji te podizanja svijesti o važnosti pozitivnog očinstva.
Podršku kampanji na području Osijeka pružio je Grad Osijek dodijelivši javne gradske prostore za oglašavanje promotivnih plakata.

DOKKICA je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge

Dječja osječka kreativna kućica
Sjenjak 133, 31000 Osijek, Hrvatska
Tel: +385 (0)31 782 454
Mob: +385 (0)91 15 65 922
Mob: +385 (0)97 76 16 278
E-mail: udruga.dokkica@gmail.com
Web: www.dokkica.hr
Facebook: Udruga Dokkica
Youtube: Udruga Dokkica Channel
OIB: 42873283969
IBAN: HR04 250000 91101344681