Arhiva

Akcija obilježavanja proljeća "BUDIm GRAD"

„Osijek je jedini grad na svijetu gdje u jednom danu, kada djeca požele, naraste stotine šarenih cvjetova na mostu“. Ova rečenica najslikovitije predstavlja akciju obilježavanja dolaska proljeća pod nazivom „BUDIm GRAD“ koju zajednički organiziraju Udruga Breza, Dokkica i Grad Osijek.

Pozivaju se građani na završnicu akcije obilježavanja proljeća „BUDIm GRAD“ koja će se održati 11. travnja s početkom u 11 sati na Pješačkom mostu gdje će uz prigodan program imati priliku ukrasiti Most s 500 motiva proljeća u društvu osječkog gradonačelnika Krešimira Bubala.

Djecu iz osječkih vrtića i škola na mostu će u 11 sati dočekati gospodin Mrazanović, tajnik gospođe Zime i Proletta, tajnica Proljeća, štuleri – prijatelji lastavica, veslači IKTUS-a – buditelji žaba i riba ...
Zašto Osijek slavi proljeće? Zato jer je jedan od najzelenijih gradova Hrvatske, jer ima 17 divnih parkova, drvorede, cvjetnjake, perivoje i najdulju šetnicu uz rijeku u Europi. Baš zbog toga, Udruga Breza, Dokkica i Grad Osijek i ove su godine odlučili zajedno s građanima proslaviti dolazak proljeća i to na jedinstven način – stvaranjem urbane, umjetničke instalacije na pješačkom mostu uz prigodan program za djecu. Ovom akcijom želi se podsjetiti, prije svega, djecu i mlade, ali i odrasle građane, na prirodne ljepote grada Osijeka, njegovu zelenu raznolikost koja obiteljima grada Osijeka i turistima pruža mnogobrojne mogućnosti za šetnje i druženja. Instalacija na mostu kao pečat akcije pokazat će koliko je Osijek kreativan.
Pridružite se akciji „BUDIm GRAD“!
Vidimo se na Pješačkom mostu u bojama proljeća!