Arhiva

POZOR! Plivamo na sceni 2

Povodom nadolazećeg Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade i Svjetskog dana lutkarstva pozivamo učitelje/ice i učenike/ice osnovnih škola grada i županije na 2. po redu natjecanje u izvedbama učeničkih igrokaza „POZOR! Plivamo na sceni 2“u organizaciji Dokkice i Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku te uz potporu Grada Osijeka.

Ciljevi ovoga projekta su promocija scenskog stvaralaštva djece i mladih, popularizacija kazališne umjetnosti među djecom i mladima, poticanje ljubavi prema scenskom izričaju i kazalištu, motiviranje djece na vrijednost kreativnog stvaralaštva te priznanje scenskog stvaralaštva osnovnim školama grada i županije.

 

Pravila prijave:

1. Igrokaz prijavljuju zainteresirani mentori (učitelji/ice) putem prijavnog obrasca
2. Igrokaz mogu prijaviti i grupe učenika koje samoinicijativno žele uvježbati igrokaz (viši razredi osnovnih škola) s tim da jedan od učenika (najstariji) treba preuzeti ulogu mentora i uz suglasnost ravnatelja/ice predstaviti školu s igrokazom.
3. Svaka škola može prijaviti najviše 3 igrokaza pod uvjetom da se radi o drugom mentoru/ici odnosno drugoj grupi učenika koji će izvesti igrokaz.
4. Broj učenika koji sudjeluju u izvedbi igrokaza nije ograničen.
5. Tema igrokaza je slobodna.
6. Vrijeme trajanja izvedbe 5 minuta
7. Rok za slanje prijava: 10.03.2013.

Popunjeni obrazac dostaviti na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. s naznakom u naslovu: POZOR! Prijava

Dokkica može sukladno potrebama mentora/ica osigurati prostor za uvježbavanje igrokaza u svom prostoru prema dogovorenim terminima. Dječje kazalište sukladno potrebama i mogućnostima može osigurati rekvizite potrebne za izvedbu na dan natjecanja.

Natjecanje će se održati uoči Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade i Svjetskog dana lutkarstva, 19.03. u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku u 18.00 sati. Promociju natjecanja provesti će Dokkica i Kazalište, a moći će ga pratiti svi zaintersirani građani. 

Prije programa natjecanja organizirati će se generalna proba u Kazalištu. Izvedbe će ocjenjivati stručni žiri sastavljen od članova ansambla Kazališta te dodjeliti nagrade za 3 najbolje izvedbe. Svi sudionici biti će simbolično nagrađeni te dobiti potvrde o sudjeloanju u natjecanju (mentor).

Ova aktivnost dio je projekta "Moje slobodno vrijeme" čiju potporu osigurava Ministarstvo socijalne politike i mladih.